Lucinda Brand zegeviert in Waaslandcross Sint-Niklaas

Lucinda Brand zegeviert in Waaslandcross Sint-Niklaas

Lucinda Brand heeft de Waaslandcross in Sint-Niklaas. De Nederlandse van het team Sunweb reed van start tot finish aan de leiding. Ze klopte wereldkampioene Sanne Cant, die net te kort kwam om haar honderdste profzege te behalen.

Lucinda Brand nam van in het begin het heft in handen. Ze had meteen een kleine voorsprong op een grote achtervolgers met ondermeer Arzuffi, Cant, Van Loy, Sels, Wyman, Worst, Brammeier en de Boer.

Tot in de laatste ronde veranderde er niets aan deze situatie. Brand reed nog met meer dan twintig seconden voorsprong  op Sanne Cant, die alleen in de achtervolging was gegaan.

Cant kwam nog heel dicht op Brand. Maar die hield stand. Derde werd Sophie de Boer.

Uitslag:`

  1. Lucinda Brand
  2. Sanne Cant
  3. Sophie de Boer
  4. Alice Maria Arzuffi
  5. Annemarie Worst
  6. Helen Wyman
  7. Nikki Brammeier
  8. Loes Sels
  9. Christine Majerus
  10. Ellen Van Loy

Lucinda Brand was blij met de zege. ‘In het begin van de eerste ronde zag ik dat Sanne Cant achterop lag en dan ben ik vol door gegaan. Dan heb ik mijn wedstrijd goed ingedeeld. Maar Sanne Cant had een goede laatste ronde en daardoor moest ik even opletten.’

Sanne Cant was slecht weg bij de start: ‘We kwamen net niet dicht genoeg om Brand terug te halen. Die honderdste zege zal er wel van komen. Misschien nog voor nieuwjaar. Ik doe mijn best om dat te doen. ‘

Foto’s: Marc Bluys