Lukas Malezsewski trekt naar XALT Cycling team

Lukas Malezsewski trekt naar XALT Cycling team

XALT Cycling Team van manager Jurgen Landrie en ploegleider Geert Wellens verwelkomt vanaf 1 januari mountainbiketalent Lukas Malezsewski. Deze Belgische topper zal vanaf 2020 de kleuren van XALT Cycling Team vertegenwoordigen.

Met fierheid stelt manager Jurgen Landrie van XALT Cycling Team zijn allernieuwste aanwinst voor. Lukas Malezsewski werd dit jaar zowel Belgisch als Europees Kampioen Mountainbiken bij de junioren. Malezsewski verlaat Goeman-Scott waar hij dit jaar voor uitkwam, hij sloot het MTB-seizoen af met vijftien zeges. “We kunnen met enige voorzichtigheid zeggen dat Lukas de Belgische versie is van Mathieu Van der Poel”, weet Geert Wellens.

“Malezsewski zal zich bij XALT Cycling Team vooral kunnen focussen op zijn Mountainbikewedstrijden”, vertelt Jurgen Landrie. “Met de kennis van Geert Wellens zullen we de fijne kneepjes van het veldrijden, die hij reeds bezit, verder aanscherpen, om hem dan af en toe ook uit te spelen in veldritwedstrijden. Met het talent dat Lukas Malezsewski bezit moet het zeker en vast ook kunnen dat hij tijdens de cyclocrosswedstrijden zijn mannetje kan staan tegenover de concurrentie.”

Bron: PM

Foto: Eric Dominicus