Marianne Vos begint haar veldritseizoen in Antwerpen

Marianne Vos begint haar veldritseizoen in Antwerpen
HAAR OFF-SEASON BELEEFDE MARIANNE VOS IN AUSTRALIË. AFGELOPEN WEEK KEERDE ZE HONGERIG TERUG. DE NIEUWE CROSSCAMPAGNE DIE LONKT MOET DIE HONGER STILLEN. OP ZATERDAG 16 DECEMBER BEGINT ONZE 7-VOUDIG WERELDKAMPIOEN VELDRIJDEN HAAR SEIZOEN IN DE SCHELDECROSS (ANTWERPEN). “DE CROSS KRIEBELT AL EEN TIJDJE.”
INMIDDELS WEER GEWEND AAN NEDERLAND?
“De tijd in Australië was prachtig, die zal ik niet snel vergeten. Maar toen ik terugkwam, wist ik dat ik ook weer echt in Nederland was. In Australië was het vaak warm, zo’n 30 tot 35 graden. Hier in Nederland had de kou de overhand. Andere jaren had ik nog wel eens last van die temperatuuromschakeling, maar dat was nu niet het geval. Ik heb de eerste week in Nederland goed kunnen trainen, uiteraard heb ik het qua inspanning voorzichtig aan gedaan. Ik voel me fit.”METEEN OP DE CROSSFIETS GESPRONGEN?
“Voor vertrek naar Australië had ik al even op de crossfiets gezeten. Toen begon het al te kriebelen. Ik heb toen wel wat goede trainingen kunnen doen, specifiek voor de cross. Na terugkomst stond er een mooie nieuwe crosser van Ridley voor me klaar. Die gaf meteen een vertrouwd gevoel. Het is nu zaak om dat gevoel te finetunen. Daar heb ik nog anderhalve week de tijd voor.”

HEB JE HET VELDRIJDEN TIJDENS JE OFF-SEASON GEVOLGD?
“Uiteraard. Wat me opvalt is dat het veld bij de vrouwen meer naar elkaar toe is getrokken. Er duiken steeds weer andere namen op. Dat heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ik een aantal fantastische veldritten heb gezien. Wat voor plaats er voor mij in dat veld is weggelegd, weet ik nu nog niet. De eerste wedstrijd is altijd spannend, pas daarna heb je een goede indruk van het niveau en weet je waar je staat.”

HOE HEB JE JOUW VELDSEIZOEN SAMENGESTELD?
“Het seizoen lijkt behoorlijk op dat van afgelopen seizoen, ook qua aantal wedstrijden. Ik heb samen met mijn trainer zo goed mogelijk gezocht naar een balans, naar een goede verhouding tussen crossen en rust. Ik weet wat voor impact een cross kan hebben op het lichaam. Uiteindelijk gaat het erom dat ik voor het maximale kan strijden op de plaatsen waar ik aan de start sta.”

WAAR LIGT JOUW DOEL?
“Het wordt een relatief kort seizoen. Ik heb eerst een aantal crossen nodig om ritme op te doen en daarna hoop ik er te staan. Het veldrijden helpt me in de voorbereiding op het wegseizoen. Maar uiteraard wil ik in die periode zo goed mogelijk presteren. Dat het wereldkampioenschap dit jaar in eigen land plaatsvindt, maakt het extra mooi. Ik hoop in de best mogelijke vorm in Valkenburg te staan.”

PROGRAMMA IN 2017

–       Zaterdag 16 december: Scheldecross Antwerpen

–       Zaterdag 23 december: Waaslandcross Sint-Niklaas

–       Dinsdag 26 december: WB-cross Heusden-Zolder

–       Zaterdag 30 december: Superprestige Cross Diegem

Bron : Marianne Vos – WM3 Pro Cycling NL

Publicatie : Nancy Aerts