Mathieu van der Poel derde keer Europees kampioen na spannend duel met Iserbyt

Mathieu van der Poel derde keer Europees kampioen na spannend duel met Iserbyt

Mathieu van der Poel is opnieuw Europees kampioen, maar hij kreeg het vandaag niet cadeau. Hij won in de spurt van Eli Iserbyt. Laurens Sweeck greep het brons.

In de eerste ronde nam Quinten Hermans de leiding samen met Iserbyt en van der Poel. In de derde ronde van de zeven ronden kregen we vijf leiders met Mathieu van der Poel, Eli Iserbyt, Quinten Hermans, en Michael Vanthourenhout.

Mathieu van der Poel probeerde dan enkele keren weg te rijden, maar werd gecounterd door Michael Vanthourenhout. Op twee ronden van het einde hadden we nog steeds vier leiders met van der Poel, Vanthourenhout, Iserbyt en Hermans.

Bij het ingaan van de voorlaatste ronde kwamen Laurens Sweeck en Toon Aerts aansluiten. Maar Aerts moest net voor de laatste ronde afhaken, zodat we met vier Belgen de strijd met de beste Nederlander konden aangaan voor Europees goud.

Eli Iserbyt beet zich als een pitbull vast aan van der Poel. Het leek op een spurt uit te draaien en dat gebeurde ook, waarin de wereldkampioen de snelste was.

Mathieu van der Poel gaf achteraf toe dat hij het vandaag niet op een presenteerblaadje kreeg. ‘Het was een moeilijke omloop vandaag en ik had veel tegenstand van de Belgen. Ik ben blij met de zege, maar niet gelukkig met het gevoel. Maar ik heb genoten van de race vandaag.’

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel(Ned)
  2. Eli Iserbyt(Bel)
  3. Laurens Sweeck(Bel)
  4. Michael Vanthourenhout(Bel)
  5. Lars van der Haar(Ned)
  6. Quinten Hermans(Bel)
  7. Toon Aerts(Bel)
  8. Thomas Pidcock(GB)
  9. Felipe Orts Lloret(Spa)
  10. Tim Merlier(Bel)

Foto: Sporza