Mathieu van der Poel eert grootvader Poulidor met zege in wereldbeker Tabor

Mathieu van der Poel eert grootvader Poulidor met zege in wereldbeker Tabor

Mathieu van der Poel heeft zijn grootvader Raymond Poulidor geëerd met een zege in de wereldbeker in Tabor. Hij won voor wereldbekerleider Eli Iserbyt, die leider blijft. Lars van der Haar werd derde.

De wereldkampioen moest vanop de derde rij vertrekken. Hij had twee ronden nodig om vooraan aan te sluiten, maar viel daarna terug. Het was Iserbyt die meteen vol door trok. Hij kreeg nog het gezelschap van Michael Vanthourenhout en Lars van der Haar.

Pas op drie ronden voor het einde slaagde van der Poel erin vooraan post te vatten. Vier leiders gingen de finale in. Ze maakten het spannend. Vanthourenhout loste de rol. Wereldkampioen plaatste een laatste demarrage en Iserbyt drong niet meer aan. Meteen de eerste wereldbekerzege voor de Nederlander.

Bij de vrouwen ging de zege naar Annemarie Worst die haar landgenote Alvarado klopte. Europees kampioene Kastelijn vervolledigde het volledig Nederlandse podium.

Thibau Nys zegevierde bij de junioren, ondanks een lekke band, en pakte zijn achtste zege op tien crossen. Hij won voor de Italiaan Davide De Pretto.