Mathieu van der Poel is outstanding en volgt zichzelf op

Mathieu van der Poel is outstanding en volgt zichzelf op

Mathieu van der Poel heeft op magistrale wijze zijn derde wereldtitel bij de elite gepakt. Hij reed in de eerste ronde weg en won met bijna anderhalve minuut voorsprong op de Brit Thomas Pidcock en onze landgenoot Toon Aerts.

Al in de eerste ronde koos Mathieu van der Poel voor de aanval. Na een ronde reden Aerts, Iserbyt, Vanthourenhout, van Aert en Pidcock al voor de medailles. Sweeck , van Kessel, Merlier en Hermans zaten in de top tien.

Vanaf halfkoers ging Thomas Pidcock op zoek naar zilver. Iserbyt pareerde de aanval, maar kon er niet meer bij. Dan was het de beurt aan Toon Aerts om achter Pidcock te gaan. Aerts probeerde bij Pidcock te geraken, maar dat lukte niet.

In de voorlaatste ronde kwam Wout van Aert bij Aerts. Maar even later moest de voormalige wereldkampioen weer afhaken.

Mathieu van der Poel was intussen met meer dan één minuut voorsprong de laatste ronde in gegaan. Aerts kwam niet meer bij Pidcock.

De inmiddels drievoudige wereldkampioen zei na afloop:’Het was één van grootste doelen dit seizoen en ik ben heel gelukkig dat het gelukt is. Het was één van de zwaarste races ik reed. Het werd harder toen het stopte met regenen. De modder maakte het moeilijker om te rijden. Het was een eerlijke koers waar de beste van de dag won.

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel in 1:08:52
  2. Thomas Pidcock(GB) +1:20
  3. Toon Aerts +1:45
  4. Wout van Aert + 2:04
  5. Laurens Sweeck +2:32
  6. Michael Vanthourenhout +3:12
  7. Corné van Kessel(Ned) +3:52
  8. Tim Merlier +4:32
  9. Quinten Hermans 4:48
  10. Eli Iserbyt +5:11