Mathieu van der Poel mag eindelijk weer koersen

Mathieu van der Poel mag eindelijk weer koersen
Na de gedwongen afwezigheid van de onverharde parcoursen is Mathieu in aanwezigheid van zijn ploegmanagers weer in staat een dikke glimlach op zijn gezicht te toveren. Niet dat hij die voordien niet had, maar er is weer reden om te lachen in zijn nog prille loopbaan:”ik kan weer koersen”.
Net teruggekeerd met het vliegtuig van zijn stageplek in de zon oogt Mathieu er goed en gezond afgetraind uit. Niet super scherp,  maar hij is wel scherp en gefocust. Relaxed , maar hij beweert het tegendeel. Zullen we het maar houden op gezonde spanning en nervositeit voor de komende wedstrijd in Koksijde? Zijn eerste van het seizoen en dat gaat zeker niet de beste zijn , als we Mathieu moeten geloven kan het met de trainingsstage nog in de benen twee kanten op. Goed of slecht en dat ligt aan de mate van uitgerust zijn na een dergelijke stage. ‘Voor hetzelfde geld kan ik knallen in Koksijde maar het kan ook gewoon wat tegen vallen en dat het de volgende week beter is,’zei Mathieu van der Poel op  de persconferentie.
De verzamelde pers stelt hem de nodige vragen en sommigen willen  vooral over zijn donkere periode alles weten. Mathieu heeft een vervelende blessure gehad en dat heeft hem helaas genoopt om echte rust te nemen.  Drie weken verplicht bankhangen is voor een wereldkampioen er echt te veel aan en elke passieve houding op een bankstel heeft hij wel gehad om maar niet zijn knie te belasten. Na die drie weken is het herstel weer een hele langzame aanvang gaan nemen met als eindresultaat dat er een wereldkampioen staat die wil bewijzen dat hij die trui waardig is en die wil bewijzen dat hij kan wat hij al heeft bewezen. De enige echt gelukkige met zijn blessure was in dit geval de hond die wel heel veel aandacht heeft gehad.
Goed terug komen is een ding. Goed blijven en verbeteren is een ander ding en er wordt bewust richting de Kerstperiode oftewel de hoogmissen van de cross die elkaar bijna elke dag af wisselen. De Kerstperiode wordt benut om de nodige puntjes op de i te zetten en ook al om eens een individueel succesje te boeken als de kans zich voor doet. Na deze periode wordt er verder gekeken naar de rest van het seizoen. Focus voor nu ligt op Koksijde  om daar een goede uitslag te rijden. ‘De eerste 10 zou al mooi zijn en als ik beter doe is dat altijd welkom. Daarna gaan we zien hoe het zich ontwikkelt en zouden de resultaten nog wel eens kunnen fluctueren,’gaat de wereldkampioen verder.
Mooi realisme wat er nu als in dit kopke van deze kampioen zit. ‘Goed vooruit gekeken en eens zien of Wout van Aert echt zo blij is me terug te zien.’ Voor zondag heel veel succes Mathieu en we gaan je nog terug zien dit seizoen. Het is nog lang eer het maart is en mooie dingen liggen misschien wel in het verschiet voor de wereldkampioen.
Jan van Dijk vanop de persconferentie in Groot-Bijgaarden
Foto’s : Jan van Dijk