Mathieu van der Poel outstanding in Middelkerke

Mathieu van der Poel outstanding in Middelkerke

Mathieu van der Poel heeft zijn 29 ste zege van het seizoen geboekt in de laatste manche van de Superprestige in Middelkerke. De Europese kampioen kon er ook nu weer een one man show van maken. Tweede werd Tim Merlier die Michael Vanthourenhout in de spurt klopte. Mathieu van der Poel was al zeker van de eindzege door de afwezigheid van Wout van Aert. Laurens Sweeck eindigde derde in de eindstand.

Tim Merlier was de snelste starter, die het gezelschap kreeg van Michael Vanthourenhout. Mathieu van der Poel miste zijn start en was pas als tiende weg. Maar op het einde van de tweede ronde kon hij aansluiten bij de twee leiders en zoals zo vaak dit seizoen wachtte hij niet af en ging er in een zandstrook van door. En daarmee kon de strijd om de ereplaatsen en om de beste plaatsen in de eindstand beginnen.

Tim Merlier en Michael Vanthourenhout vochten rondenlang een strijd om de hoogste podiumplaats uit. Laurens Sweeck, Toon Aerts en Lars van der Haar gingen de strijd voor de derde plaats in de eindstand aan.

Merlier kon na een val over de beek terug aansluiten bij Vanthourenhout en hem uiteindelijk kloppen voor de tweede plaats. Mathieu van der Poel was intussen al enkele ronden het publiek aan het animeren met zijn kunstjes op de brug en zo zijn zesde zege op acht Superprestigecrossen vieren.

Tom Meeusen reed naar een mooie vierde plaats voor Lars van der Haar. Door deze vijfde plaats voor de Nederlander net voor Laurens Sweeck en Toon Aerts werd hij vierde in de eindstand gelijk met Toon Aerts. Maar door deze uitslag is van der Haar vierde en Aerts vijfde.

Daguitslag:

 1. Mathieu van der Poel
 2. Tim Merlier
 3. Michael Vanthourenhout
 4. Tom Meeusen
 5. Lars van der Haar
 6. Laurens Sweeck
 7. Toon Aerts
 8. David van der Poel
 9. Kevin Pauwels
 10. Jim Aernouts
 11. Jens Adams
 12. Wietse Bosmans
 13. Dieter Vanthourenhout
 14. Quinten Hermans
 15. Gianni Vermeersch

Eindstand:

 1. Mathieu van der Poel 115 punten
 2. Wout van Aert               96
 3. Laurens Sweeck            86
 4. Lars  van der Haar       80
 5. Toon Aerts                     80
 6. Quinten Hermans
 7. Tim Merlier
 8. Kevin Pauwels
 9. David Van der Poel
 10. Michael Vanthourenhout

Bij de beloften nam Thomas Pidcock WK revanche op Eli Iserbyt en Jens Dekker

Niels Vandeputte zegevierde bij de junioren en Lennert Belmans bij de nieuwelingen

Foto: Marc Bluys