Mathieu van der Poel ook primus in Flandriencross Hamme

Mathieu van der Poel ook primus in Flandriencross Hamme

Mathieu van der Poel heeft de Flandriencross in Hamme gewonnen. Hij reed rondenlang samen met Tom Meeusen. Zijn ploegmaat werd tweede. Laurens Sweeck eindigde derde. In het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee blijft Toon Aerts aan de leiding voor Lars van der Haar en Mathieu van der Poel. 

Het wedstrijdverhaal was vandaag ook snel geschreven. Na een ronde trok van der Poel het hele pak uit elkaar en kreeg ploegmaat Tom Meeusen mee in zijn wiel. 

Rondenlang reed het duo aan de leiding. In de achtervolging probeerde Michael Vanthourenhout bij de twee te komen. Maar dat lukte niet. De andere achtervolgers zaten in een omvangrijk peloton met ondermeer van der Haar, Sweeck, van Kessel, Pauwels,  Vermeersch, Aernouts, Pidcock, 

Met nog twee ronden voor de boeg ging van der Poel er alleen van door. Tom Meeusen kon geen antwoord bieden.  Hij consolideerde zijn tweede

plaats. 

Bij het ingaan van de laatste ronde had van der Poel 24″ voorsprong op Meeusen. Alles bleef onveranderd en het Corendon-Circus duo pakte de eerste twee plaatsen.

Laurens Sweeck werd derde voor Vermeersch, Vanthourenhout, Nieuwenhuis,  van Kessel, Aerts, van der Haar en Adams.

Uitslag:

  1. Mathieu van der Poel
  2. Tom Meeusen
  3. Laurens Sweeck
  4. Gianni Vermeersch
  5. Michael Vanthourenhout
  6. Joris Nieuwenhuis
  7. Corné van Kessel
  8. Toon Aerts
  9. Lars van der Haar
  10. Jens Adams

Foto’s: Lindsey Ameye en Marc Bluys