Mathieu van der Poel pakt zijn 30ste overwinning in Hulst

Mathieu van der Poel pakt zijn 30ste overwinning in Hulst

Mathieu van der Poel wou zijn seizoen kunnen afsluiten met maar liefst 30 overwinningen op zijn naam in één seizoen. Dat is hem ook gelukt in Hulst. Hij ging er weer vroeg van door en liet de tweeede van de dag Laurens Sweeck achter zich. Voor Tom Meeusen was een derde plaats een mooi resultaat om het einde van zijn seizoen in te leiden.

Mathieu van der Poel had er een nieuw doel van gemaakt om op zoek te gaan naar 30 overwinningen in één seizoen. Al heel vlug was duidelijk dat dit in Hulst zou lukken. Samen met zijn broer David van der Poel en Michael Vanthourenhout zette hij de hele meute in de gang. Maar het tempo lag verschroeiend hoog. In de tweede ronde moest David van der Poel het tempo lossen en moest hij zijn broer en Michael Vanthourenhout laten rijden. Maar ook voor Michael begon het tempo hem zuur op te breken en ook bij hem brak de veer.  De Europese kampioen ging er met mondjes maat van wegrijden en kon zich naar eigen zeggen amuseren op deze mooie omloop. Uit de achtergrond kwamen Tom Meeusen en Eli Iserbyt terug aansluiten. Maar ook Laurens Sweeck liet niet begaan en kwam voorin op zijn plaats te zitten. De finale werd spannend. Laurens Sweeck toonde zich de betere en kon gemakkelijk naar de tweede plaats rijden. Voor de derde plaats kwam Tom Meeusen sterk opzetten en kon deze plaats bemachtigen. Dat is een mooie afsluiter voor zijn seizoen. Het gaf hem een mooie moraal om zijn seizoen op zo’n manier af te werken.

Volgende week zijn onze jongens allemaal te gast op de Sluitingscross in Oostmalle. Daar kunnen zij dan voor de allerlaatste keer nog eens knallen.

Uitslag(top tien):

  1. Mathieu van der Poel
  2. Laurens Sweeck
  3. Tom Meeusen
  4. Eli Iserbyt
  5. Michael Vanthourenhout
  6. David van der Poel
  7. Toon Aerts
  8. Kevin Pauwels
  9. Tim Merlier
  10. Lars van der Haar

Bij de junioren zegevierde Thomas Kopecky voor Loris Rouiller en Niels Vandeputte.

Beste nieuweling was Salvador Alvarado voor zijn landgenoten Hugo Kars en Lucas Janssen.

Senne Knaven pakte de zege bij de nieuwelingen meisjes.

Bron : Nancy Aerts

Publicatie : Nancy Aerts

Foto : Marc Bluys