Mathieu van der Poel wint heroïsch duel met Toon Aerts in wereldbeker Namen

Mathieu van der Poel wint heroïsch duel met Toon Aerts in wereldbeker Namen

Mathieu van der Poel heeft na een fantastisch duel met Toon Aerts de wereldbekerrace in Namen genomen. De wereldkampioen en de Belgische kampioen kenden hun deel van de pech en dat maakte de cross superspannend. Volgens velen nu al de cross van het seizoen. Thomas Pidcock was lang in strijd voor de derde plaats, maar moest na een valpartij finaal die afstaan aan Corné van Kessel.

Regen, wind, een modderparcours dat veeleisend was, waren de ingrediënten van deze wedstrijd. Van der Poel nam eerst het initiatief, maar Aerts volgde gezwind mee. Na een lekke band van de wereldkampioen nam Aerts het vooraan over.

Eli Iserbyt raakte onderkoeld, kreeg nog een extra jasje aangereikt in de materiaalpost, maar moest uiteindelijk toch ontredderd opgeven. Weg leidersplaats in de wereldbeker.

Intussen vochten van der Poel en Aerts een heroïsch duel uit. In de voorlaatste ronde leek alles in het voordeel van Aerts te kantelen. Maar dan ging de Belgische kampioen onderuit in een modderige afdaling en kon de wereldkampioen terug aansluiten.

In de laatste ronde vochten de twee een duel een op het scherp van de snee uit. En dan gebeurde het. Aerts ging onderuit en bleef zelfs even liggen. Weg zege dus en van der Poel verkleumd naar de zege. Als troostprijs mocht Aerts wel de wereldbekertrui als leider aantrekken.