Mathieu van der Poel wint in Maldegem

Mathieu van der Poel wint in Maldegem

Mathieu van der Poel heeft zijn 28 ste zege behaald in de Bricocross in Maldegem. De kersverse wereldkampioen klopte Michael Vanthourenhout en Belgisch kampioen Toon Aerts.

Dat Mathieu Van der Poel zich wilde laten zien in de Parkcross in Maldegem stond als een paal boven water. Al duurde het dit keer wel wat langer dan normaal alvorens de wereldkampioen de puntjes op de I zette. Op twee ronden van het einde werd de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd. Mathieu Van der Poel liet Toon Aerts (regerende Belgische Kampioen), Michael Vanthourenhout en Lars Van der Haar achter. Van de uittredende wereldkampioen Wout Van Aert was er geen spoor te vinden in de kop van de wedstrijd. Hij trok zichzelf weer uit zijn klikker in de start en moest van ver in het peleton aan zijn wedstrijd beginnen. Van opschuiven op zo’n omloop was weinig sprake.

Het was voor iedereen een beetje wennen om nu Mathieu Van der Poel in de Wereldkampioenentrui te zien rond rijden. Het staat hem schitterend. Voor Wout Van Aert was het een last die van zijn schouder viel. Hij mocht nu in samenspraak met zijn vrouwtje een zwarte trui van Cibel tonen aan het publiek. Ook al was het voor Wout de laatste wedstrijd van zijn veldritseizoen. Hij wou in schoonheid afscheid nemen maar het lukte hem niet meer.

In het begin van de wedstrijd was het Michael Vanthourenhout die driftig te keer ging. Maar de anderen waren niet ver weg. Mathieu Van der Poel en Toon Aerts bekeken het allemaal van de tweede rij en reageerden ten gepaste tijden wanneer het nodig bleek te zijn. Het duurde dus tot de voorlaatste ronde toen de wereldkampioen het tempo vlot de hoogte in jaagde en dat de anderen fouten begonnen te maken. Er kwam nog een gevecht voor de tweede plaats waar het ging tussen Toon Aerts en Michael Vanthourenhout. Eerst was het Toon Aerts die een slipper maakte en hierdoor zijn tweede plaats zag voorbij gaan. Hij moest tevreden zijn met een derde plaats. Daarna was het een stuurfout van Lars Van Der Haar bij Michael Vanthourenhout waardoor die het podium aan zijn neus zag voorbij gaan.

1. Mathieu van der Poel (Ned)
2. Michael Vanthourenhout op 15″ 
3. Toon Aerts – 15″
4. Lars van der Haar (Ned) – 25″
5. David van der Poel (Ned) – 38″
6. Eli Iserbyt – 38″
7. Michael Boros (Tsj) – 1’10”
8. Wout van Aert – 1’21”
9. Tom Meeusen – 1’35”
10. Felipe Orts (Spa) – 1’46”

Publicatie : Nancy Aerts