Mathieu van der Poel wint na pech van zijn concurrenten op circuit Terlaemen in Zolder

Mathieu van der Poel wint na pech van zijn concurrenten op circuit Terlaemen in Zolder

Mathieu van der Poel pakt vier op een rij op het circuit in Zolder. Dit keer moesten zijn concurrenten Wout Van Aert een lekke band, valpartij van Toon Aerts en een slechte start van Pidcock en Vanthourenhout een sterke achtervolging uit hun wielen schudden.

De wedstrijd op tweede Kerstdag in Zolder is al een paar jaar eentje waar Mathieu van der Poel naar uitkijkt. Hij heeft deze wedstrijd ook al een paar keer kunnen winnen. Ook dit jaar was hij erop gebrand om het duel aan te gaan met Wout van Aert en Tom Pidcock maar het draaide anders uit.

In de eerste bocht liep het al fout voor Toon Aerts die voet aan de grond moest zetten door een valpartij van Bekaert net voor hem. Hierdoor werd ook Tom Pidcock en Michael Vanthourenhout opgehouden. Deze twee waren niet goed gestart.

Voorin werd er niet gewacht. Er werd een stevig tempo opgelegd door Mathieu van der Poel. De anderen waren bij de pinken en wisten dat ze moesten meegaan om een goede uitslag te rijden.

De grootste pechvogel van de dag werd Eli Iserbyt. Hij zat goed in de wedstrijd en was in strijd voor de derde plaats toen hij in de derde ronde achter de nadarhekken bleef hangen met zijn pedaal en ten val kwam. Het was meteen duidelijk dat het ernstig was. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis in Heusden – Zolder waar zou blijken dat hij een elleboogfactuur heeft. Dit laatste moet nog wel bevestigd worden.

De andere renners hadden gezien dat Eli uit de wedstrijd was en zij konden nu gaan uitmaken wie er naar de kop van het klassement zou doorschuiven. Mathieu van der Poel reed een stevig tempo en de anderen hadden geen antwoord op zijn versnelling. Ronde na ronde reed hij verder weg van de concurrenten. Achter hem was Tom Pidcock, Toon Aerts, Wout Van Aert en Michael Vanthourenhout aan een snelle inhaalwedstrijd bezig.

Net op dat ogenblik kreeg ook Wout Van Aert af te rekenen met een lekke band net op een plaats die ver van de materiaalpost lag. Hij verloor kostbare tijd maar na de wissel ging hij op zoek naar het achtervolgende groepje op de koploper. Hij slaagde erin om de aansluiting te maken samen met Michael Vanthourenhout.

Het bleek dat de mannen even wat op hun adem moesten komen om dan de strijd aan te gaan voor plek twee. Wout van Aert maakte snel tijd goed en wist dat hij zijn moment moest afwachten om die tweede plaats veilig te stellen.

Voor de derde plaats was het nog een korte sprint tussen Lars van der Haar en Laurens Sweeck. De kleine uit Nederland was de slimste in de laatste ronde en snoepte de derde plaats nog af van Belgisch Kampioen Laurens Sweeck.

Michael Vanthourenhout had zich een beetje mispakt om het tempo van Wout van Aert aan te houden en moest zich tevreden stellen met een 5e plaats. Toon Aerts kon de schade nog beperken door een 7e plaats te pakken en zo de aanvoerder te worden van het Superprestige klassement.

Morgen zijn de veldrijders te gast in Dendermonde voor de nieuwe wedstrijd in de Wereldbeker.

Daguitslag :

  1. Mathieu van der Poel
  2. Wout van Aert
  3. Lars van der Haar
  4. Laurens Sweeck
  5. Michael Vanthourenhout
  6. Corné van Kessel
  7. Toon Aerts
  8. Gianni Vermeersch
  9. Tom Pidcock
  10. Daan Soete

Bron : Nancy Aerts

Foto’s: Sporza