Maud Kaptheijns pakt drie op drie in Superprestige in Boom

Maud Kaptheijns pakt drie op drie in Superprestige in Boom

Maud Kaptheijns heeft de derde wedstrijd voor de Superprestige in Boom gewonnen. De Nederlandse pakte zo haar derde zege in deze regelmatigheidscriterium. Wereldkampioene Sanne Cant moest vrede nemen met de tweede plaats voor Annemarie Worst.  Ellen Van Loy werd vierde voor Alice Maria Arzuffi.

Aanvankelijk reden ze met vier aan de leiding. Dat waren Katheijns, Cant, Worst en Van Loy. Die laatste reed zelfs een tijdje alleen op kop. In de voorlaatste ronde dreef Maud Kaptheijns het tempo en daardoor moest Van Loy vooraan afhaken.

Het werd een spannende finale. Kaptheijns , Worst en Cant gingen samen de laatste ronde in. In de spurt versloeg Kaptheijns Sanne Cant.

Kaptheijns gaf na aankomst volgende reactie: ‘Halfkoers had ik niet gedacht hier te winnen. Ik ben heel diep moeten gaan om hier te winnen. Maar in de spurt vreesde ik Sanne niet. Het is mooi om hier te winnen, maar Zonhoven was de mooiste. Het is de mooiste om te winnen,’ zei Maud.

Ook Sanne Cant was tevreden, maar toch een beetje ontgoocheld.’Drie jaar geleden is mijn grootvader overleden en ik had graag voor hem gewonnen vandaag,’aldus Sanne.

Foto’s : Marc Bluys