Michael Engeland wint eerste rit in 25 ste Crocodile Trophy

Michael Engeland wint eerste rit in 25 ste Crocodile Trophy

De 25e Crocodile Trophy ging vandaag van start in Cairns en bijna 80 deelnemers en meer dan 50 bemanningsleden namen deel aan dit iconische evenement. De jubileumrace begon met een Australische ritzege: de Australiër Michael England (nr. 201) uit Gladstone in Centraal Queensland wint in een sprint-finish bij Ringer’s Rest tegen Brandan Marquez Fernandez uit Spanje na een winnende racetijd van 3u11:43. De snelste vrouw is de Oostenrijkse elite racer Angelika Tazreiter met een indrukwekkende 13e plaats op het 80km-parcours.

Deze jubileumeditie zal meer dan 700+ kilometer doorkruisen met een klim van ongeveer 13.000 – 14000vm. Er zijn vier belangrijke etappebestemmingen: het Crocodile Trophy kamp wordt voor twee avonden voor de laatste avond in Hartley’s Crocodile Adventures opgezet in Ringers Rest, Wondecla en Skybury Coffee Plantation, elk voor twee nachten. De langste etappe van dit jaar is dit jaar met gemiddeld 88 km per dag 125 km lang en de kortste etappe is een 34 km lange tijdrit.

Voor het eerst wordt in de Ringers Rest bush locatie en kamp de Crocodile Trophy gehouden. Vanaf vandaag biedt het een authentiek verblijf in de Australische bush voor de eerste twee nachten van het evenement van dit jaar. De etappe van morgen is een 76 km lange circuitmarathon met 1900vm door Danbulla Forest National Park.

Foto : Regina Stanger

Bron :PM