Sander Lemmens, Björn Houben, Jimmy Tielens en Dirk Mertens Limburgs kampioen in Moedige Veldrijder Eversel

Sander Lemmens, Björn Houben, Jimmy Tielens en Dirk Mertens Limburgs kampioen in Moedige Veldrijder Eversel

Wielerclub Berg op Eversel organiseerde de Bér Sjap Classic op 20 oktober 2019. Tevens was hun organisatie het decor voor de provinciale titels bij de beloften – masters en amateurs. Iedereen was erop gebrand om een mooie plaats te bemachtigen in Eversel. De weergoden waren de renners/rensters niet goed gezind. Want toen de ogen geopend werden, stonden de sluizen boven aan de hemelpoort al wagenwijd open. Van ophouden was geen sprake.

Bij de dames mocht Shana Maes zich weer als overwinnaar laten kronen. Zij wist op een voortreffelijke manier de waterbruggen overheen het parcours met glans te nemen. Elodie Kuijpers behaalde voor Proximus Alphamotorhomes Cycling de tweede plaats en de derde plaats was voor Tinne Vermeiren die hiermee kleur op maat op het podium plaatste.

Bij de dames nieuwelingen was er geen maat te zetten op Sander Laura Lizette voor Cannibal Cycling. Zij reed weg van haar naaste concurrenten Hanne Gevers en Nette Coppens.

Er verschenen in Eversel maar liefst 33 junioren aan de start. Dat is vrij weinig gezien de andere organisaties. Maar des te spannender werd de reeks op zich. Er werd al vlug een kopgroep gevolgd met daarbij de thuisrijder Brent Blommen, de Brit Alec Gregory, Toon Sluydts, Senne D’Hollander en Lennert Goovaerts. Het bleef lang gesloten. Iedereen probeerde wel eens weg te rijden maar het lukte maar niet. Tot in de voorlaatste ronde er een valpartij ontstond net voor de lijn van de finish. Senne D’Hollander was hiervan het slachtoffer en verloor voorin de aansluiting. Hij moest even bekomen van zijn val maar stapte dan terug op zijn fiets niet wetende dat zijn kader op vijf plaatsen gebroken was. Hij reed de wedstrijd nog wel uit. Maar voorin was de kopgroep uitéén gevallen. Het was Toon Sluydts die hieruit kwam als de beste en zo naar zijn overwinning kon rijden. De Brit Alec Gregory pakte de tweede plaats en Lennert Goovaerts behaalde de derde plaats. Senne D’Hollander blijft wel leider in de Moedige veldrijder.

Na de winst van Sander Lemmens gisteren in Lichtaart, wou hij in Eversel opnieuw bij de top horen. Hij wist dat wanneer hij daar goed was hij kon meestrijden voor de titel van provinciaal kampioen. Sander Lemmens startte vrij vlot en kon gemakkelijk het tempo bepalen in deze categorie. Samen met drie andere rijders namelijk Gert Smets, Jens Gys en Berne Vankeirsbilck kon hij wegrijden van de rest van het peleton. Bij de achterblijvers kregen we een sterke remonte van Ryan Cortjens die vanaf de laatste startlijn aan zijn wedstrijd moest beginnen. Hij reed een straffe wedstrijd maar kon net niet aansluiten bij de kop van de wedstrijd. Hij moest zich tevreden stellen met een tweede plaats in de titelstrijd van Limburg. Ook thuisrijder Michael Bervoets deed na zijn blessure aan de hand een wederoptreden. Ook hij moest plaats nemen op de laatste rij. Hij kon wel wat plaatsen goed maken maar strandde op de derde plaats voor de titel van Limburgs Kampioen. De eerste provinciale titel in zijn carrière was dus voor Sander Lemmens. Gert Smets pakte algemeen de tweede plaats en de derde plaats was voor Berne Vankeirsbilck.

foto : Kurt Vermeerbergen

Bij de masters A en Amateurs kregen we een vlotte start van Matthias Van de Velde, gevolgd door Julien Kaise en Dries Pauwels. De mannen deden een heen en weer aan de kop van de wedstrijd maar uiteindelijk won Julien Kaise voor Matthias Van de Velde en Dries Pauwels. Voor de titel was er bij de masters A geen strijd te bespeuren. De titel van Limburgs Kampioen ging naar Jo Pirotte. Bij de amateurs kregen we wat meer rijders die in aanmerking konden komen voor de titel. Maar het was de rijder van DakService Cycling Team onder de naam van Björn Houben die voor de tweede keer op rij zijn titel van Limburgs Kampioen kon verlengen.

foto : Jo Groenenvinger

Bij de masters B reed Arne Daelmans van kop tot finish stevig aan de leiding. De enige die in het begin het tempo probeerde te volgen was Jimmy Tielens maar na ronde twee was al duidelijk dat Arne de betere was. Hij reed vlot weg van zijn concurrenten en pakte daarmee de eindzege. De tweede plaats ging naar Jimmy Tielens die hiermee de titel van Limburgs Kampioen op zijn naam schreef. De derde plaats was voor Danny Sleeckx. Het Limburgs podium werd vervolledigd met een tweede plaats voor Tim Custers en een derde plaats voor Jurgen Janssens.

In Eversel deed Guido Verhaegen wat hij al overal gedaan heeft. Dat is namelijk de wedstrijd stevig in handen nemen en wegrijden van zijn concurrenten. Hierdoor schreef hij op den berg in Eversel de winst op zijn naam. Benny Van Staeyen behaalde de tweede plaats en Dirk Mertens moest zijn meerdere kennen in Benny en werd knap derde. Hiermee veroverde hij ook de titel van Limburgs Kampioen.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts – Kurt Vermeerbergen – Jo Groenenvinger