Zeges voor Lemmens, Cop, Sleeckx en Verhaegen in Moedige Veldrijder Lichtaart

Zeges voor Lemmens, Cop, Sleeckx en Verhaegen in Moedige Veldrijder Lichtaart

De weersverwachtingen waren voor Lichtaart niet al te goed. Maar op de dag zelf mochten de rijders/rijdsters genieten van een droogte. Het parcours lag er goed berijdbaar bij en dat gaf de toeschouwers mooie wedstrijden.

Bij de nieuwelingen kregen we bij de eerste jaars 35 deelnemers en bij de tweedejaars stonden er maar 25 deelnemers achter de startlijn. Zij mochten hun wedstrijd betwisten in de bossen van Lichtaart. Velen hadden er naar uitgekeken om op het domein van Floreal hun wedstrijd te betwisten. Bij de eerstejaars nieuwelingen kregen we een spannende wedstrijd te zien. De jongeren van AA drink jongerenteam van Sven Nys maakten er een mooi duel van. Seppe Van den Boer en Willem Janssens moesten het opnemen tegen Toon Heirbaut van de ploeg Callant Doltcini CT. Seppe Van den Boer bleef er heel rustig in en kon het in de allerlaatste ronde afmaken. Zijn teamgenoot Willem Janssens werd knap derde en Toon Heirbaut moest tevreden zijn met zijn derde plaats. 

Acrog Pauwels Sauzen Balen BC trok aan het langste einde bij de tweedejaars nieuwelingen. Victor Hannes en Robbe Geudens trokken het lint naar zich toe en gingen met hun tweetjes uitmaken wie er de bloemen mee huiswaarts mocht nemen. Het was Victor Hannes die als eerste de bocht uitkwam na de afdaling en dat was voldoende om de winst op zijn naam te schrijven. De tweede plaats ging naar Robbe Geudens en de derde plaats was voor Bengt Daelmans die de goede instructies van papa had opgevolgd.

Bij de Junioren was het uitkijken naar Senne D’Hollander die sterk aan zijn seizoen bezig is. Hij moest in Lichtaart zijn leidersplaats verdedigen en dat was wel letterlijk te nemen. Hij nam een goede start en deed heel wat kopwerk om voorop te blijven. Mats Omloop en Rune Ceusters wisten dat ze Senne in de gaten moesten houden om mee op het podium te geraken. Het was dus telkens weer de aanvallen van Senne D’Hollander beantwoorden of de overwinning was weg. Het was spannend tot de laatste meters voor de helling. Daar zou het gaan gebeuren. Maar zoals iedereen kon zien zaten ze daar nog dicht bij elkaar. Het was diegenen die de durf had om vol de afdaling te nemen die met de winst naar huis ging. En dat deed Senne D’Hollander voortreffelijk. Hij trok alle registers open en reed solo naar de overwinning toe. Tot vreugde van de mama. De tweede plaats was voor Rune Ceusters die op verschillende plaatsen op het parcours had geprobeerd om weg te rijden maar Senne was heel alert en beantwoordde onmiddellijk. De derde plaats was voor Jonas Van Dijck.

Bij de beloften en U23 was het uitkijken wie er daar de beste benen zou hebben. Het bleek al vlug dat Sander Lemmens zich in zijn sas voelde in de bossen van Lichtaart. Bij de tweede doortocht aan de materiaalpost trok hij even door en reed hij de anderen vlot uit het wiel. Hij kon gemakkelijk naar zijn derde zege van het seizoen rijden. Mathijs Wuyts probeerde nog vanalles maar het lukte hem niet. Hij moest in de laatste ronde de betere kennen in Sander Lemmens. Jens Gijs behaalde een mooie derde plaats.

Kristof Cop was de snelste bij de Masters A en amateurs. Hij reed vlot de hellingen op en af en kon Matthias Van de Velde en Julien Kaisse achter zich houden.

Bij de Masters B was Danny Sleeckx iedereen te snel af. Hij reed vlot door de bossen heen en liet vriend en vijand vlot achter zich. De tweede plaats was voor Jef Paeshuyze en de derde plaats werd bezet door Stefan Nerinckx.

Op Guido Verhaegen staat geen maat dit seizoen. Van start tot finish beheerste hij de categorie C in Lichtaart. Hij pakte de zoveelste overwinning op rij. De tweede plaats was voor Dirk Mertens en het podium werd vervolledigd door Benny Vanstaeyen.

Bij de dames ging de overwinning op een voortreffelijke manier naar Shana Maes. De tweede plaats was voor Mirthe Van De Brande die een sterke indruk naliet in Lichtaart. Liene Meeusen vocht sterk terug en behaalde een mooie derde plaats.

Bij de dames nieuwelingen kregen we de winst voor Xaydee Van Sinaey. Zij hield de kleuren van Acrog Pauwels Sauzen Balen mee hoog. De tweede plaats was voor Proximus Alphamotorhomes onder de naam van Chloë Van Den Eede. Het podium werd vervolledigd door de rijdster van Kleur op Maat namelijk Hanne Gevers.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts