Cop, Daelmans, Verhaegen winnaars in Moedige Veldrijder in Kasterlee

Cop, Daelmans, Verhaegen winnaars in Moedige Veldrijder in  Kasterlee

Niels Koyen en Valerie Boonen en hun team hadden er zoveel werk in gestoken om er een mooie cross van te maken. En dat leek ook zo te zijn. Maar de weersverwachtingen zagen er niet al te gunstig uit. De organisatie kreeg af te rekenen met zware weken, dagen van regen. Maar het was de moeite waard als je zondag morgen het parcours zag liggen.

De dag zelf kreeg de organisatie bar slecht weer over zich heen. Dat resulteerde natuurlijk in een loodzware wedstrijd voor alle renners/rensters.

De Masters A en de amateurs mochten de spits afbijten. Het leek een driestrijd te worden tussen Kristof Cop – Jens Teirlinck en Matthias Van de Velde. Het was in het begin een duel tussen Matthias Van de Velde en Kristof Cop maar halfweg de wedstrijd viel de beslissing. Cop plaatste de juiste demarrage en schreef zo de zoveelste overwinning op zijn naam. Jens Teirlinck die een zeer sterke remonte maakte ging nog aan de haal met de tweede plaats ten koste van Matthias Van de Velde. Tom Timmermans startte vlot en kon zijn zesde plaats van het begin van de wedstrijd niet vasthouden. Hij viel terug naar een negende plaats. Gianni Vermeiren kwam in de eerste ronde totaal niet in zijn ritme en moest aan een serieuze achtervolging beginnen. Halfweg de wedstrijd begon het te beteren en toen reed hij vlot naar zijn voorgangers toe. Hij eindigde op een 15e plaats. Björn Houben had een totale offday. Hij had niet het goede gevoel in de wedstrijd en streed voor hetgeen hij waard was. Hij behaalde een 16e plaats.

Bij de Masters B kregen we een snelle start van Arne Daelmans. Hij controleerde de ganse wedstrijd en pakte zijn overwinning. De tweede plaats was voor Nierlinck en Danny Sleeck kwam nog als derde over de finish. Gunther Boeckx behaalde een mooie 15e plaats in deze categorie.

Bij de Masters C kregen we een sterke wedstrijd van Guido Verhaegen. Hij startte sterk en kwam als vijfde algemeen over de finish. Hij wist de bloemen mee naar Ten Aard te halen met de zoveelste overwinning op zijn palmares. De tweede plaats was voor Dirk Mertens en de derde plaats voor Vanstaeyen.

Bij de elites en de rijders U23 was de winst voor Alderweireld. Die kon Vankeirsbilck en Smet van de winst af te houden. Thomas Vandevelde kwam binnen op een 22e plaats.