Zilvermeercross Mol

02 december 2018

Nu de drie toppers (van der Poel – van Aert en Aerts) niet aan de start stonden in Mol, konden andere rijders hun kans wagen om winst te pakken. Ook bij de rijders/rijdsters van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling teamwaren ze gebrand om mooie resultaten neer te zetten. We mochten de beste uitgangspositienoteren voor Joachim Van Looveren. Hij behaalde een vierde plaats bij dejunioren.

De gave maar zo zware omloop was het decor voor de renners/rensters in Mol. Het is één van de parcours die bij de meesten onder hen hoog staat aangeschreven. Ze stonden er dan ook op gebrand om het beste van zichzelf tentonele te gooien. Bij de junioren kregen we maar 29 deelnemers aan de start. Debeste uitgangspositie was voor Belmans. Hij trok het laken naar zich toe.Vervoort en Young vervolledigden het podium. Voor Joachim Van Looveren was hetnet geen podium. Hij kwam als vierde over de finish.  Wie er nog bij de junioren aan de start kwamwas Robbe Willems. Hij heeft mee de wedstrijd hard gemaakt maar in devoorlaatste ronde maakte hij een foutje in de zand en reden zijn kompanen wegvan hem. Hij moest zich tevreden stellen met een zesde plaats wat zeker eenmooi resultaat is. Mats Omloop verwachtte ook veel van deze wedstrijd. Maar na afloop was de ontgoocheling van zijn gezicht af te lezen. Hij strandde op een19e plaats.

Bij de dames was de overwinning voor de wereldkampioene. Zij wist Laura Verdonschot op een tweede plaats te dwingen en de derde plaats was voor een sterkrijdende Van der Heijden. Ook onze dames lieten zich van hun beste kant zien. Voor Mascha Mulder was Mol één van de mooiste crossen van het seizoen. Doch had zij geen al te goede start in Mol. Ze zat te ver in het peleton om mee de cross te maken. Ze kwam door in 20e positie. Haar benen waren goed en ze probeerde plaatsen goed te maken. Ze kwam uiteindelijk als 13e binnen. Voor haarzelf zei ze achteraf dat er meer had ingezeten maar we zien haar met de week groeien in haar performance. Dat geeft perspectieven voor de toekomt.

Ook Suzanne Verhoeven stond tussen de 44 deelnemers bij de dames. Zij vond Mol een gaaf parcours maar wel zwaar. Het was voor haar de tweede wedstrijd van het weekeinde dus het was een beetje aftasten hoe de benen zouden reageren op deze zware omloop. Maar het ging goed. Ze kwam goed uit de start namelijk in 15e stelling ging ze het veld in. Na twee ronden wedstrijd ging ze samen met Aniek en Puck strijden voor plek 9. Ze hoopte zo op een mooie top tien plaats maar dat lukte haar net niet. Door een stuurfout in het zand moest ze de mooie plaats in de top tien prijs geven. Ze probeerde nog wel maar het beste was er van af. Ze kwam uiteindelijk 11e binnen.

Kwinten Steur en Andres Verdonk stonden aan de start bij de Elites en beloften. Het werd een zware klus om je stand te houden tussen 63 deelnemers in deze categorie. Maar onze jongens lieten zich zien. Kwinten werd op zes ronden gezet door de winnaar maar hij reed zijn wedstrijd uit. Hij behaalde een 50e plaats. Voor Andres Verdonk was het minder. Hij kreeg een DNF achter zijn naam.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Robert Goedgezelschap – Nancy Aerts – rijders zelf.