Mooie overwinning voor Quinten Hermans in Scheldecross te Antwerpen

Mooie overwinning voor Quinten Hermans in Scheldecross te Antwerpen

Bij de beloften was het uitkijken naar een strijd tussen de wereldkampioen Eli Iserbyt en de Europese Kampioen Quinten Hermans. Maar ook Nicolas Cleppe moest in de gaten gehouden worden want hij is de afgelopen weken ook goed op dreef.

Doch was het Gosse Van der Meer die beste start nam voor de rest van het peloton. Yannick Peeters en Nicolaes Cleppe zaten ook goed voorin en wilden mee de wedstrijd bepalen. Het was Yannick Peeters die het eerste een demarrage plaatste en daarmee in de tweede ronde de bonus weg nam. Maar de wereldkampioen Eli Iserbyt was niet ver uit zijn buurt en pakte als tweede wat bonusseconden. Na deze bonus kregen we een groepje voorin de wedstrijd met onder meer Yannick Peeters, Nicolaes Cleppe, Quinten Hermans, Eli Iserbyt en Adam Toupalit. Het tempo voorin werd wat opgedreven en de eerste die moest afhaken was Yannick Peeters. Dus kregen we een kopgroep van nog vier renners waar we de winnaar in mochten zoeken. Althans dat dachten we…. Want halfweg de wedstrijd kwam uit de achtergrond nog een sterkrijdende Jelle Schuermans terug.

Ronde na ronde deed iedereen zijn werk in de kopgroep. Met nog twee ronden voor de boeg vond Quinten Hermans zijn tijd gekomen om eens aan de boom te gaan schudden. Eli Iserbyt zag het gebeuren en fietste vlot naar Quinten Hermans toe. De anderen bleven even naar elkaar kijken tot Nicolas Cleppe het goed vond om ook de sprong naar de twee leiders te maken. Hij ging onmiddellijk zijn rol nemen in de kopgroep en deed zijn werk aan de kop. In de slotronde maakte Cleppe een foutje in de zandbak waardoor Quinten Hermans een kleine voorsprong kon pakken op de twee medevluchters. Dit bleek genoeg te zijn om de winst op zijn naam te schrijven.

Publicatie : Nancy Aerts