Mooie wedstrijd bij de U23-elites2-elites 3 in Wiekevorst met winst voor Sander De Vet

Mooie wedstrijd bij de U23-elites2-elites 3 in Wiekevorst met winst voor Sander De Vet

Jens Clynhens moest de duimen leggen in de spurt voor de winst in Wiekevorst. De winst aldaar was voor Sander De Vet.

Met maar liefst drie reeksen van 79 rijders aan de start bij de U23-elites2-elites3. Dat was niet de opzet maar het verliep al een ganse dag zo dat alle reeksen samen aan de start stonden en moesten vertrekken. Het startschot werd gegeven voor een uur lang mooi fietsplezier. Bij de elites 2-U23 kregen we een mooi duel tussen Jens Clynhens en Sander De Vet. Onder hun tweetjes wisten ze een mooie kloof te slaan op de derde in de wedstrijd namelijk Maarten Clauwaert. Het werd in de laatste ronde beslist wie de bloemen in Wiekevorst mocht in ontvangst nemen. Het was Sander die dit keer aan het langste einde trok.

Bij de elites 3 is er niks te doen aan Kristof Cop. Van de eerste ronde kon hij een gat slaan en mooi mee opschuiven in de wedstrijd. De anderen konden alleen maar nakijken. Jens Teirlinck was de tweede in koers en die behield zijn plaats tot de finish. Dries Pauwels kon wegrijden van Tom Timmermans en behaalde zo de derde plaats. Tom viel wat stil en daardoor kreeg hij de hete adem van Björn Houben in zijn nek. Maar de laatste maakte nog een valpartij in de laatste ronde waardoor de aansluiting voor de vierde plaats weg was. Maar Björn heeft een sterke wedstrijd gereden. Als allerlaatste plaats moeten nemen op de startgrid en dan naar een vijfde plaats kunnen rijden. Dat is een sterk staaltje veldrijden. We gaan er zeker nog van horen.

Volgende week gaat de hele caravaan richting Vorselaar voor de wedstrijd die zal tellen voor het Provinciaal kampioenschap van Antwerpen.

Elite3
1 COP KRISTOF – INDIVIDUEEL
2 TEIRLINCK JENS – CYCLOCROSS TEAM MJ WOOD
3 PAUWELS DRIES – INDIVIDUEEL

Elite2
1 DE VET SANDER – CRABBE TOITURES – CC CHEVIGNY
2 CLYNHENS JENS – VP CONSULTING-PRORACE CYCLING TEAM
3 CLAUWAERT MAARTEN – VETRAPO – B-CLOSE CYCLING TEAM

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts