MTB Bundesliga opent met dubbelevenement

MTB Bundesliga opent met dubbelevenement

De internationale MTB Bundesliga gaat het Olympisch seizoen 2020 in met vier beproefde organisatoren en een nieuwkomer. De serie opent eind maart met een dubbelevenement in Krumbach en Obergessertshausen voor de 20e editie van de klassieker BiketheRock in Heubach, die vijf weken duurt.

De “Fullgaz Race” in Zwabisch Beieren viert in het weekend van 21 en 22 maart zijn Bundesliga-première. En twee keer zoveel. Een korte baanwedstrijd opent de serie in het centrum van Krumbach. In het voorjaar van 2019 vond dit voor het eerst plaats en was meteen een succes.

Op zondag vindt in Obergessertshausen de Cross Country Race plaats in Obergessertshausen, die voor het eerst in de categorie C1 zal plaatsvinden. “Ons doel op lange termijn is om een voorjaarsklassieker te worden”, legt Georg Egger uit waarom het seizoen zo vroeg begint.

De BiketheRock in Heubach, aangedreven door KMC, is al lang een klassieker. Voor de 20e keer wordt het evenement gehouden op de rand van de oostelijke Zwabische Alb, voor de 18e keer als Bundesliga race en voor de 15e keer in de HC categorie.

Al op zaterdag in het komende jaar worden in Heubach Duitse kampioenstruien uitgereikt. Maar op de lange afstand…. Op de Fujibikes Marathon zullen de specialisten strijden om de titel op dit circuit.

De serie zal nog vijf weken in Gedern worden opgevoerd. Net als in voorgaande jaren zal het Hessische evenement ook een run voor het federaal jeugdkwaliteitsklassement worden gehouden. De data voor de vulkaanrace zijn 30 en 31 mei.

DM maakt deel uit van de Bundesliga-serie.

Freudenstadt is al drie jaar de locatie van de Internationale MTB Bundesliga. Ook dit jaar behoort de race in de Christophstal tot de competitie. De verantwoordelijke personen besloten om de Duitse kampioenschappen, die daar op 6 en 7 juni plaatsvinden, te integreren in het klassement. Zoals dat in voorgaande jaren al het geval was met de DM.

De Wäldercup in Titisee-Neustadt verhuist vanwege de datumsituatie van september naar juli. Twee Wereldbekerwedstrijden en de Wereldkampioenschappen Marathon hebben uiteindelijk voorkomen dat de Hochschwarzwälder in de vorige periode bleef.

De Cross-Country Bundesliga races vinden zoals gewoonlijk plaats op zaterdag bij de eerste skisprong van Hochfirst. Geïntegreerd in het evenement zijn weer de Black Forest MTB Cup en de Mesa Parts Trail Hype op zondag.

Mogelijk nog een evenement in het weekend 29. en 30. Augustus met een zesde station in aanvulling op de Bundesliga serie.

Data 2019

21/22 maart Krumbach/Obergessertshausen

25/26 april Heubach (HC)

30/31 mei Gedern (C1)

06./07. Juni Freudenstadt (DM)

25 juli Titisee-Neustadt (C1)

29ste/30ste Aug NN

http://www.mtb-bundesliga.net

Bron: PM