Niels Albert versterkt het team Pauwels Sauzen Vastgoedservice

Niels Albert versterkt het team Pauwels Sauzen Vastgoedservice

In augustus nam Niels Albert afscheid van Wout van Aert, maar hij bleef -zoals de voorbije jaren- de jongeren van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice begeleiden. Op vraag van Tom Vannoppen en het management zal Niels voortaan ook mee onze profs coachen. “Met plezier”, klinkt het bij Albert. 

Niels Albert was reeds ploegleider bij respectievelijk Vastgoedservice-Golden Palace en Crelan-Vastgoedservice, vooraleer hij in 2016 mee met Wout van Aert de overstap maakte naar het Sniper Cycling Team. Hij bleef wel onze jongeren verder begeleiden.

Het was na een van die trainingen tijdens de voorbije weken dat ploegleider Tom Vannoppen Niels voorstelde om -nu hij bij het Sniperteam is vertrokken- mee onze profs te coachen. “Onze groep is gegroeid”, aldus Tom. “En nog amper te behappen in mijn eentje. Bovendien heeft Niels een pak ervaring waarmee hij ons van dienst kan zijn.” Ook het teammanagement zag een vernieuwde en uitgebreide samenwerking met de voormalige tweevoudige wereldkampioen wel zitten.

Niels stemde in. Sinds vorig weekend staat hij ook bij de profs opnieuw in het veld. “Toegegeven, het begon ook te kriebelen”, vertelt Albert zelf. “Met het aantrekken van onder meer de broers Sweeck, Daan Soete, Toon Vandebosch en Loes Sels is het team grondig versterkt in vergelijking met vorige winter. Ik denk dat ik hen met mijn ervaring toch iets kan bijbrengen. En het is leuk dat ik dat ploegleiderschap kan delen met Tom Vannoppen. Zo is de belasting minder hoog. Zoals dit weekend: ik deed de cross in Boom, terwijl Tom al afreisde naar Zwitserland voor de wereldbekermanche in Bern.”

Niels verwacht dat onze jongens de komende weken trouwens nog wat progressie zullen maken en zich tonen. “Laurens was vorige week wat ziek, maar toonde vandaag in Boom dat hij stilaan naar zijn beste vorm toegroeit. Daan Soete won vorige week in Lokeren. Bij de beloften zwaait Toon Vandebosch mee de plak en Loes Sels won donderdag nog in Ardooie. Dit kan een mooie winter worden voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice en daar zal ik mijn steentje toe bijdragen.”

Bron : Pauwels Sauzen Vastgoedservice

Publicatie : Nancy Aerts