Nieuw Team in het veld : Vondelmolen-De Ceuster Cycling Team

Nieuw Team in het veld : Vondelmolen-De Ceuster Cycling Team

Goed nieuws voor het damesveldrijden. Vanaf september duikt een nieuw shirt op in de Vlaamse velden: dat van het Vondelmolen – De Ceuster Cycling Team. Een project van Gerry Brouwers en Stijn Van Hout met Suzanne Verhoeven als bekendste naam.

Ontstaan
Gerry Brouwers (45) is de vader van de 17-jarige vice-Belgisch juniorenkampioene Julie Brouwers. Stijn Van Hout (42) was tot voor een paar jaar ploegleider bij Pauwels Sauzen- Vastgoedservice. “Gerry wilde in eerste instantie een eenmansploeg rond Julie maken”, vertelt Stijn Van Hout. “Daarop startten we een sponsorzoektocht en kwamen we bij Vondelmolen terecht.” De Oost-Vlaamse peperkoekfabrikant is uiteraard geen onbekende in het damesveldrijden en zaakvoerder Jo Dekeyzer bleek nog steeds even gepassioneerd door de sport als vroeger. Zijn inbreng gaf Brouwers en Van Hout extra ademruimte waardoor meteen plaats was voor nog twee rensters. “Toen later ook nog De Ceuster op ons pad kwam, konden we nog iets ambitieuzer zijn, ons team uitbreiden tot vijf rensters en Suzanne Verhoeven inlijven.” Verhoeven (24) is Belgisch kampioene bij elite clubteams.

Doel
Vondelmolen – De Ceuster wil jonge Belgische rensters de kans geven zich bij ons verder te ontwikkelen met als doel op termijn door te groeien. De dames zullen zowel sportief, medisch (door Preva) begeleid worden en ondersteund worden met het nodige materiaal (met dank aan Ridley en Icon). We hebben de ambitie om op termijn aan te leunen bij de top van het Belgische – en de subtop van het internationale damesveldrijden.

Kern:
Elite
Suzanne Verhoeven (24)

U23
Julie Brouwers (17)

U19
Mirthe Van Den Brande (17)
Kiona Dhont (17)
Lies’l Schevenels (16) – combineert CX en MTB

Naamponsors:
VONDELMOLEN
De peperkoekfabrikant uit Lebbeke bestaat al meer dan 150 jaar en was de voorbije jaren meer dan een vaste waarde in het dames-jeugdveldrijden.

General manager Jo Dekeyzer is absoluut nog niet verzadigd en brengt zijn enthousiasme en gedrevenheid uit de bedrijfswereld graag over op het team. “Vondelmolen heeft drie jaar heel goed samengewerkt met Geert Wellens”, zegt Dekeyzer. “Toen onze wegen scheidden, zag het er even naar uit dat onze rol als teamsponsor zou uitgespeeld zijn, maar toen de vraag van Gerry en Stijn kwam om in een nieuwe opleidingsproject te stappen, hebben we niet lang getwijfeld. Zij mogen alvast rekenen op onze steun voor de volgende twee seizoenen.”

DE CEUSTER bouwkranen
Het Lommelse De Ceuster is al meer dan 30 jaar actief als werf- en bouwkraanleverancier en verdeelt exclusief het Italiaanse merk Gru Dalbe in de Benelux. Het was in het verleden al actief in het veldrijden door haar naam te verbinden aan toppers als Wout van Aert en Lars Boom.

“In dit project zien we opnieuw een opportuniteit om op zoek te gaan naar het verschil en de uitdaging. Als bedrijf zetten we hard in op toekomst en visie. Net zoals in onze bedrijfswaarden de termen ‘continuïteit’ en ‘teamspirit’ terug te vinden zijn. Dat alles vinden we ook terug in het concept van Stijn Van Hout en Gerry Brouwers. We engageren ons wat graag voor een nieuw en vooral Belgisch damesteam. Als medenaamsponsor trekken we met plezier graag mee de kar om talentvolle jongeren van eigen bodem een kans te geven.”Vondelmolen – De Ceuster Cycling Team

Bron: PM