Nieuwe Limburgse Kampioenen BMX 2021 gekend

Nieuwe Limburgse Kampioenen BMX 2021 gekend

Op het circuit van BMX Circuit Zolder stonden maar liefst 401 deelnemers/deelneemsters achter het starthekke voor de aanvang van de tweede topcompetitie van het seizoen. Maar voor de Limburgse piloten was het alle hens aan dek. Want zij mochten op dit circuit strijden voor de Limburgse trui.

Bij de cruisers -16 jaar hadden we maar één kandidaat die voor de titel in aanmerking kwam en dat was Topangio Verbert. Hij mag zich de trotse eigenaar noemen van de titel van Limburgs Kampioen bij deze categorie.

Ook bij de cruisers 30/39 hadden we maar één rijder die hiervoor in aanmerking kwam en dat was Pierre Yves Leroy. Hij mag met trots de volgende wedstrijden rijden in de rood-witte trui.

Bij de cruisers 40+ hadden we een strijd tussen thuisrijder Nico Ooms en Joerie Vanderstraeten. Het voordeel kwam naar Nico Ooms die in Zolder elk bultje en elk opstakel goed wist te verorberen.

Bij de cruisers girls ging Caeley Moull even proberen wat dit gaf om op zo’n fiets te rijden. Normaal gezien komt zij uit in een andere categorie maar voor de titelstrijd aan te gaan probeerde zij het dit keer op de cruiser. Aangezien zij de enige dame in dit gezelschap was ging de titel naar haar.

Bij de boys 12 jaar was de titel voor Kyan Slenders. Joppe Beysen die Zolder ook uit zijn broekzak kent, moest de duimen leggen en zich tevreden stellen met een tweede plaats. Het podium werd vervolledigd door Noah Steegen.

Anouck Verweij pakte bij de girls 11/12 jaar de titel voor BMX Vlijtingen. Met haar stonden Esméé Vanderstraeten en Valerie Strackx mee op het podium.

Noë Erlich gaf bij de boys 13 jaar de titel niet af. Hij kon Lee Roy Thomassen naar een tweede plaats dringen en de derde plaats was voor Jenthe Oeyen.

Bij onze boys 14 jaar ging de titel van Limburgs Kampioen naar Iljo Lenssen uit Peer. Hij hield Mica Ooms en Roel Vangenechten uit Heusden – Zolder pakte mooi een derde plaats.

Bij de girls 13/14 jaar was het prijs voor Lore Wolfs. Zij kon Kaylani Bartels van de titel houden. Kaylani houdt het voor bekeken in het BMX-en en gaat zich nu vooral focussen op de weg en het veld. De derde plaats ging naar Caeley Moull die in de voormiddag de titel pakte bij de cruisers -16 jaar.

Bij de boys 15 jaar was het Niels Appermont die de rood-witte trui om zijn lende kreeg. Lowie Nulens mocht als tweede naar het podium. Ook Yorgi “Bear” Piccart mocht naar het podium als derde Limburger.

Dieter Brouns behaalde een Limburgse titel bij de boys 16 jaar. De tweede plaats was voor Tjalle Deburchgraeve en Donnelly Lambrichts die op de training zaterdag ten val was gekomen en zijn ribben bezeerde reed een sterke wedstrijd en klom op naar de derde plaats.

Bij de girls 15/16 was er geen strijd. De titel was voor de enigste Limburgse rijdster namelijk Lotte Wolfs. Zij zorgde voor de familie voor de tweede titel naast haar zus.

Rune Deburchgraeve liet zien dat hij terug in topvorm was. Hij pakte de Limburgse titel voor Nicky Schrooten en Yenthe Haerden bij de boys 17+.

Kjelle Poets mag zich de nieuwe Limburgse kampioene noemen bij de girls 17+. De tweede plaats was voor Melissa Kinable.

Thomas Willems pakte op zijn thuisparcours de Limburgse titel bij de junior men. Tweede plaats ging naar Bernd Smeets en de derde plaats was voor Kyaan Swerts.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : piloten zelf