Opnieuw zeges voor Cop, Daelmans en Verhaegen in Pattatencross in Nossegem

Opnieuw zeges voor Cop, Daelmans en Verhaegen in Pattatencross in Nossegem

Zondag, 13 oktober 2019 waren onze clubrenners verspreid over gans België. Onze voorzitter Theo David verkoos ervoor om eerst een individuele wedstrijd te rijden in Kruibeke die hij met glans won. Later op de dag ging hij de estafette aan met Pucky Jurgen Lambrechts en Guido Verhaegen in zijn team en ook hier schitterden onze heren met glans. De winst was voor hen.

In Roeselare kwam Arno Verberckmoes aan de start Hij wist de overwinning te pakken voor Dame en Devoet. Sterk bezig Arno.

foto : Nancy Aerts

De meesten van onze renners maakten de verplaatsing naar Nossegem waar zij een wedstrijd voor de Moedige veldrijder te verwerken kregen. De Pattatencross staat elk jaar garant voor spanning en spektakel. Ook dit jaar was dat zo. Bij de elites en U23 kregen we een overwinning van Gert Smets die de ganse wedstrijd het werk opknapte en het op een voortreffelijke manier kon afwerken. Geen clubgenoten van ons hier bij deze categorie aan de start. Het was uitkijken bij de Masters A en Amateurs wat onze jongens hier zouden aanvatten. De winst ging naar Kristof Cop en de tweede plaats voor Pauwels en derde plaats Kaise. Met 20 gestart en vechten voor een goed plaatsje dat deden Tom Timmermans, Björn Houben en Gianni Vermeiren als de beste. Ze waren met z’n drietjes goed vertrokken en konden het gezelschap van elkaar goed verdragen. Bryan Vispoel profiteerde van het werk van onze jongens. Bij de ingang van de vierde ronde verzwikte Bjorn zijn enkel bij de balken en moest hij wat gas terugnemen om te bekomen. Tom Timmermans en Vispoel trokken door en de anderen moesten passen. Tom reed naar een 4e plaats toe. Björn Houben vond zijn tweede adem in de laatste helft en kwam als zesde binnen. Gianni Vermeiren kreeg halfweg de wedstrijd last van zijn rug en moest wat gas terugnemen. Hij kon op wilskracht de wedstrijd vervolledigen met een 9e plaats als resultaat. Bij de masters B was het opnieuw raak voor Arne Daelmans. De tweede plaats was voor Paeshuyze en de derde plaats voor Sleeckx. Bij de Masters C staat er voorlopig geen maat op Guido Verhaegen. Hij startte als een speer en liet de anderen terplaatse. Tweede plaats was voor Dirk Mertens en de derde plaats ging naar Verloo.

foto : Nancy Aerts

In Zingen kregen we ook nog een aantal clubrijders aan de start. Bij de Masters B wist Vergucht de 9e plaats te pakken. De winst aldaar was voor Lapere. tweede plaats voor Bassez en het podium werd vervolledigd door Rondelez. Bij de Masters C was er winst voor Hautegat. Yip Handson werd er net op één ronde gezet door de winnnaar en werd 13e. Bij de Masters D kregen we een mooie tweede plaats voor Andrew Roberts. HIj moest de winst laten aan Coopman. Derde plaats was voor De Meester.

foto : Nancy Aerts
Bron : Nancy Aerts