Nossegem Vlaams Brabants Kampioenschap 07 oktober 2018

Nossegem Vlaams Brabants Kampioenschap 07 oktober 2018

Naar jaarlijkse gewoonte wordt er in Nossegem de Pattatencross gereden. Dit keer onder een stralende zon waardoor we een heel snelle wedstrijd kregen binnen alle categoriëen.

Bij de elites kregen we een beresterke Ingmar Uytdewillegen aan de start. Ook het Provinciaal Kampioenschap van Vlaams Brabant stond op de agenda en we hadden van onze club een gedreven Matthias Van Roy aan de start. Van voor de wedstrijd had hij al laten verstaan dat hij alles op alles zou zetten om de titel van Vlaams Brabants kampioen op zijn naam te schrijven. Hij mocht vanaf de eerste startrij aan zijn wedstrijd beginnen en kon vlot aanpikken bij het groepje dat achter Igmar aan ging. Hij deelde zijn wedstrijd knap in en wist Wouter Goosens van de tweede plaats af te houden. Zowel de tweede plaats als de titel van Vlaams Brabants Kampioen was binnen voor Matthias Van Roy. Michiel Breugelman reed de wedstrijd niet uit.

 

Bij de nieuwelingen kregen we alle rijders gelijktijdig aan de start. Er stonden maar liefst 42 deelnemers aan de start. Brent Blommen zag bij de start een gaatje op de eerste rij en nam hierop plaats. Hij kon zijn wedstrijd gecontroleerd aanvatten en ronde na ronde zijn voorsprong op zijn concurrenten uitbouwen. De overwinning werd solo op zijn naam geschreven. De tweede plaats was voor Danny Van Lierop en de derde plaats was voor Vanderlinden.

Bij de amateurs kregen we een snelle start van Matthias Van de Velde. Glenn Van Ginneken probeerde in het begin van de wedstrijd mee te volgen in het spoor van Matthias. Het noodlot sloeg toe bij Vanginneken waarbij hij even voet aan de grond moest zetten en zijn ketting terug op de tandwielen moest leggen. Hierdoor waren de kans op winst verkeken. In de achtergrond kregen we een sterke remonte van Björn Houben. Björn was matig gestart en kwam in de eerste ronde als 12e door. Hij was zo gedreven en je zag hem ronde na ronde renners inhalen waardoor dat iedereen dacht dat hij wel eens een terugslag zou kennen. Maar in deze wedstrijd was er van een inzinking bij Björn Houben geen sprake. Hij vloeg over Steven Engelen heen voor de vijfde plaats. Halfweg de wedstrijd zag het er al goed uit. Maar hij wou meer. Hij ging op zoek naar zijn eerste podiumplaats en hij slaagde er ook in om in de laatste ronde zijn collega’s voor hem nog in te halen en zo naar de derde plaats te rijden.

Bij onze dames ging Suzanne Verhoeven voor een dubbelslag in dat weekeinde. Na de wedstrijd in Alsemberg kon zij ook de pattattencross op haar palmares bij schrijven. Ze wist Aurelie Vermeir naar de tweede plaats te verdringen en Lise Van Wunsel moest tevreden zijn met een derde plaats.

Bij de dames jeugd deed Kiona D’Hont weer een mooie zaak. Opnieuw kon zij de derde plaats veilig stellen in haar wedstrijd. De winst bij deze categorie ging naar Julie Roelants die hiermee ook de titel van Vlaams Brabants kampioene pakte. De tweede plaats ging naar Van den Brande Mirthe.

Publicatie : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts