Oefenwedstrijd Herentals 13 oktober 2020

Oefenwedstrijd Herentals 13 oktober 2020

De veldrijders snakten allemaal om weer een wedstrijd te mogen rijden. Dus nam Cycling Vlaanderen het heft in handen en organiseerden zij op het Bloso Domein in Herentals een oefenwedstrijd voor bijna alle categorieën.

Er werd uitgekeken hoe het corona proof kon georganiseerd worden. En we moeten stellen dat door de inspanningen van zowel de organisatoren als de supporters die er aanwezig waren dat het allemaal vlot verliep.

Er zijn natuurlijk altijd wel wat puntjes die nog wat kunnen bijgeschaafd worden maar over het algemeen mogen we terugkijken op een geslaagd evenement.

Het begon ’s morgens met de reeksen van de masters. Alle Categorieën van de masters moesten gelijk van start gaan. Ook al is er vooraf afgesproken dat er wel wat tijdsverschil zou zijn tussen de verschillende categoriëen. Niet dus…. wat ongenoegen teweeg bracht bij de renners. Bij de Masters A stond er geen maat op Jef Paeshuyze. Hij nam een voorbeeldige start en kon ronde na ronde zijn voorsprong uitbouwen. De tweede plaats was voor Arno Vanwesenbeeck die lang het gezelschap van Arnouts Tom moest dulden maar naar het einde van de wedstrijd kon hij het verschil maken en zo naar de tweede plaats fietsen.

Bij de Masters B ging de overwinning naar Danny Sleeckx. Hij kon goed mee in de meute en reed een voorbeeldige wedstrijd. Simon Janssen nam de tweede plaats in en gaf die niet af aan Stefan Nerinckx.

Masters C/D was de winst voor Erik Teck. Guido Verhaegen moest als allerlaatste naar de start gaan en schoof vrij vlug op. Maar materiële pech en een paar valpartijen deden hem terugvallen naar een 7e plaats. Voor de tweede plaats was er ook geen strijd die gestreden moest worden. Dirk Mertens reed een globale wedstrijd en kon al vrij vlug zijn tweede plaats veilig stellen. De derde plaats ging naar Mario Lammens.

Bij de masters D stond er geen maat op Van Oosterwijck Danny. In de helft van het pak kon hij goed standhouden en zich van zijn eerste overwinning overtuigen. De tweede plaats was voor Dirk Van Sinay en het podium werd vervolledig door Martens Herman.

Bij de dames kregen we de Belgische Kampioene Sanne Cant aan de start. Zij moest een helse achtervolging uit haar benen halen maar ze slaagde er wel in om de bloemen mee naar Lille te nemen ook al hadden Marthe Truyen en Sterre Vervloet de wedstrijd hard gemaakt. In het helft van de wedstrijd moest Sterre het tempo vooraan lossen maar kon ze wel haar derde plaats veilig stellen. De tweede plaats was voor Marthe Truyen.

Bij de meisjes U17 stond er geen maat op Lore Sas. Stevig tempo van bij het begin van de wedstrijd en vlot uitrijden. Emma Szekely deed er alles aan om dichter te komen maar werd uiteindelijk tweede. De derde plaats was voor de kleinste uit het pak namelijk Anna Vanderaerden.

Dan was het uitkijken naar de wedstrijden bij de elites2 en elites.3 die ze vanaf dit jaar samen hebben gezet. Ook hier moesten de jongens allemaal gelijk starten. Het gaf al een vertekend beeld voor de elites 3(de amateurs van vorig jaar). Die jongens moesten hun wedstrijd betwisten bij de elites zonder contract en moeten achteraan starten. Bij de elites 2 stond er geen maat op Ingmar Uyterwilligen. Hij reed van start tot finish een strak tempo waar niemand direct een antwoord op had. De tweede plaats was voor Mathijs Wuyts en Robin Alderwereld mocht het podium vervolledigen.

Dan de strijd bij de elites 3 die niet naar behoren gevoerd kon worden. Bijna nergens kon je inhalen. De single track maakte passeren heel moeilijk. De overwinning was voor de Limburgse rijder Jo Pirotte die een stevige kluit had aan Dries Pauwels. De derde plaats was voor Tom Timmermans. Björn Houben die zijn allereerste cyclocross wedstrijd van het nieuwe seizoen reed moest vanaf de voorlaatste rij van start gaan. Hij kwam in de eerste ronde al een paar keer ten val door achterblijvende elites 2 maar kon dus niet volop in de aanval gaan door de smalle wegen. Hij deed er alles aan om toch nog plaatsen goed te maken maar strandde op een elfde plaats.

Ook de junioren waren met een heel aantal rijders vandaar dat ze besloten om de eerstejaars en tweedejaars apart te laten rijden. Dit om meer renners de mogelijkheid te bieden om te fietsen. Bij de Junioren die geboren zijn in het jaar 2003 werd het winst voor Brent Blommen uit Lummen. Hij kwam vanuit de achtergrond en kon vrij snel opschuiven. P£ieter Pauwels pakte de tweede plaats en als derde mocht Rune Custers op het podium.

Bij de junioren geboren in het jaar 2004 was het prijs voor Robbe Geudens. de tweede plaats was voor Rune Jacobs. De derde plaats voor Neo Lamot.

Voor de rijders geboren in 2005 waren de beste papieren voor Ferre Urkens. De tweede plaats was voor Viktor Vandenberge en de derde was voor Seppe Van Den Boer.

Axel Van den Broeck toonde zich als de betere bij de rijders die geboren zijn in het jaar 2006. Van start tot finish reed hij een verschroeiend tempo en kon met gemak de bloemen mee huiswaarts nemen. De tweede plaats was voor Thorben Allaer en Tieskens Bram mocht als derde naar het podium.

Volgende week reist de karavaan door naar Vorselaar waar er voor verschillende rijders het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen op het programma staat. Door het drukke programma dat ze aldaar willen afwerken zijn er wel wat wijzigingen in het programma doorgevoerd.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts