Official Trailhub Parkstad geopend

Official Trailhub Parkstad geopend

Nederland is een weer een MTB-route rijker. De Official Trailhub Parkstad is geopend. Deze trailhub is verbonden aan Park het Plateau te Brunssum.

Een Official Trailhub is een locatie die mountainbikers ondersteunt en die deel uitmaakt van de mountainbike infrastructuur die in Zuid-Limburg door Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) wordt gerealiseerd. Bij een Official Trailhub kun je parkeren, na de rit je bike afspuiten en je kunt er terecht voor kleine reparaties en voor eten en drinken. Official Trailhub Parkstad vormt het perfecte startpunt voor tochten over de mtb-routes Roode Beek en Brunssummerheide. Men kan er ook een mountainbike huren en daarmee de conditie testen, bijvoorbeeld op het nabijgelegen Bikepark Hendrik, dat begin dit jaar door MTB Club Discovery werd aangelegd.
Park het Plateau ligt in het Schutterspark, een recreatiegebied dat volop in ontwikkeling is. Onder andere zijn er plannen voor een flight-line en een uitkijktoren op de plaats waar die vroeger ook gestaan heeft.

De opening werd verricht door Ger Wagemans, voorzitter MOZL, en Wilma van der Rijt, burgemeester gemeente Brunssum, tijdens een bijeenkomst die ‘corona-proof’ werd georganiseerd.

Park het Plateau
Park het Plateau is het startpunt van de Roode Beek mtb-route, met een verbindingsroute naar de Brunssummerheide mtb-route. Behalve voor mountainbiken biedt het park faciliteiten voor klimmen en boogschieten.
Meer informatie over Park het Plateau: www.parkhetplateau.nl.

Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg
MOZL werkt aan het ontwikkelen en faciliteren van een modern Zuid-Limburgs en Euregionaal mountainbike routenetwerk, waarbij drie pijlers centraal staan, te weten natuur, recreatie en sport. MOZL werkt samen met mountainbikeclubs, zoals MTB Club Discovery, terreinbeherende organisaties, overheden en organisaties op het gebied van sport en toerisme. Ook zoekt MOZL de samenwerking met het bedrijfsleven in de regio.
Meer informatie over MOZL: www.mozl.nl.


Bij Park het Plateau is het startpunt van de Parkstad: Roode Beek mtb-route.
Via een verbindingsroute is de Parkstad: Brunssummerheide mtb-routebereikbaar.

Bron :PM