Offroad met Tom(over de WB in Bogense en Zeven en de Flandriencross)

Offroad met Tom(over de WB in Bogense en Zeven en de Flandriencross)

Tom Vannoppen laat deze week zijn licht schijnen over de wereldbeker in Bogense en die in Zeven en ook de Flandriencross komt aan bod.

De sfeer op de wedstrijd in Bogense was geweldig. Iedereen had wel iets bij om lawaai mee te maken. Trommels, toeters, bellen…  De omgeving waar de cross plaatsvond was heel mooi. Maar op de vraag of dit parcours een WK waardig is, zeg ik duidelijk NEE. De afdalingen waren veel te steil en na iedere afdaling een haakse bocht wat teveel van het goede was. Ook wel jammer dat de Deense smaakmaker Simon Andreassen door ziekte niet aanwezig was. Hij had zeker als ex-wereldkampioen voor nog wat extra sfeer kunnen zorgen. 

Wat onze ploeg betreft kunnen we weer zeer tevreden terug kijken. Tomas Kopecky heeft eindelijk zijn overwinning beet en wordt ook zo leider in het wereldbeker klassement. Ook Sieben Wouters bevestigde met een derde plaats zijn goede conditie. Bij de profs was het dan weer tegenvallend door een slechte start en enkele valpartijen zijn Jens en Michael niet in het verhaal voorgekomen. 

Volgend weekend in het Duitste Zeven gaan we een heel ander parcours krijgen. Nog eens een ouderwetse moddercross wie weet het eerste echte duel tussen Wout en Mathieu. Maar of we er een Duitser vooraan gaan zien vrees ik een beetje. De Duitsers Meisen en Walsleben die er een heel mooie zomercampagne hebben opzitten, komen tot nog toe niet in het stuk voor.

Met tien Belgen in de top 15 bij de profs in Denemarken blijven we toch het veldrijden op deze moment domineren. Al zien we bij de beloften en junioren maar vijf Belgen in de top 15 staan. Dat wil zeggen dat ze in de andere landen zeker niet stilzitten. Laat ons hopen dat deze jongens in het veld blijven en niet de overstap maken naar de weg.

Zondag is het de beurt weer aan de Flandriencross waar ik geen of weinig concurrentie zie voor van der Poel. Er zitten enkele technische passages en daar zal de Europese kampioen heel snel het hazenpad kiezen.

 Tom