Old School BMX weekend op 4 en 5 april

Old School BMX weekend op 4 en 5 april

Marcel v.d. Hurkorganiseert dit jaar 2020 op zaterdag 4 en zondag 5 april een “OLD SKOOL BMX WEEKEND”. Dit doet hij in samenwerking met FCC Oss en de N.F.F. Het betreft een evenement voor Old Skool BMX’ers uit Nederland en o.a. uit Duitsland, België, Frankrijk en Engeland. Naast sociale activiteiten kunnen zij dit dat willen deelnemen aan de Old Skool BMXrace op het circuit van Oss (voor dagindeling za. en zo., zie programma bijgesloten). 

Deelnemers zijn verzekerd en kunnen ook deelnemen aan de BMX Racers Reunion,Old SkoolParty/BBQ op zaterdagavond en andere activiteiten. Het is mogelijk om te kamperen naast het BMX circuit. Een bezoek aan het BMX Museum van Mike Janssen op zondag behoort ook tot de mogelijkheden (een busje brengt en haalt geïnteresseerden). 

De interesse uit Duitsland is groot, vele “Veteranen Cup Weiterstadt” deelnemers zijn van plan deel te nemen aan dit evenement in Oss. Inmiddels zijn Old Skool renners uit de overige genoemde landen ook al geinformeerd en uitgenodigd.

Mis dit evenement niet, “niet omdat het MOET, maar omdat het KAN”. Aanmelden vooraf is sterk  aan te raden. Voor aanmeldingen meer informatieals deelnemeraan de races, dan wel als gast(Old Skooleróf oud officialbestuurderetc.) op zaterdag dan wel zondag of het hele weekend, info over kosten e.d., MAIL: oldskoolbmxweekend@gmail.com

Marcel v.d. Hurk (oud team-manager BE-ONE ATB team) heeft van 2017 t/m 2019 de z.g. BMX BIKE RIDE in Oss georganiseerd in combinatie met bezoeken aan het BMX Museum van Mike Janssen. Deze Bike Ride wordt nu dus omgezet in het “OLD SKOOL BMX WEEKEND 4 – 5 april 2020”, feitelijk in de zettingvan het 25 + jaar lopende Old Skool / Reünie gebeuren in Duitsland, de “Veteranen Cup Weiterstadt
Het is inmiddels zo’n ruim 10 jaar geleden dat er een georganiseerde BMX Reünie plaatsvond in Nederland. Met name de KNWU heeft geen actie genomen toe de BMX in Nederland 40 jaar bestond, nu is dit initiatief vanuit de sporters/begeleiders gekomen. Wij hopen dat vele Old Skoolers aanwezig zullen zijn om er een top evenement van te maken.

Bron en foto’s: PM