Openingswedstrijd BMX te Ranst

Veel verwachtingen bij de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen maar meteen werd de stempel gedrukt bij de men elites door Mathijs Verhoeven

17 maart 2019

De weergoden waren de organisatoren van Ranst een klein beetje goed gezind. Onder een waterzonnetje konden de renners van het eerste deel hun wedstrijd afwerken. Af en toe kwamen wolken opzetten en bemoeilijkten zij het wedstrijdbeeld.

Voor Yeno De Clercq was het een topweekeinde. Hij wist meteen alle reeksen op zijn naam te schrijven in de cruisers categorie 16 jaar en jonger. Hij kreeg op de tweede plaats Scott Jacobs naast zich op het podium voor de tweede plaats. De derde plaats ging naar Bo Ilegems die zijn prestatie opdroeg aan zijn papa die onverwacht in het ziekenhuis terecht was gekomen. Spoedig herstel toegewenst aan hem.

Bij de Cruisers 17/29 zette Dennis Steemans meteen de puntjes op de I. Hij wist de finale te winnen voor zijn clubgenoot Robbe Verschueren. De derde plaats ging naar Jordi Van Bouchout. Het is te merken dat het een zware uitdaging gaat worden week na week. Heel wat renners hebben de overstap naar de cruisercategorie gemaakt en dat brengt heel wat meer spanning met zich mee.

Bij de Cruisers 30/39 mocht Evan De Luca de bloemen mee huiswaarts nemen. Stijn Strackx die opnieuw de BMX fiets heeft genomen kwam al weg met een tweede plaats. Van hem gaan we de komende weken nog mooie dingen zien. De derde plaats was voor Kevin Reynaert.

Wesley Van Gastel liet zijn medefinalisten zien dat hij de man in vorm is. Danny Pinxten voor Peer BMX deed er alles aan om het hem moeilijk te maken maar hij strandde op de tweede plaats. De derde plaats ging naar Sammy Deschepper voor BMX Stars.

Ook bij de cruisers girls kregen we meer deelneemsters achter het starthekke. Dat komt de sport alleen maar ten goede. De winst was hier voor de regerende Belgische Kampioen Femke Verelst. Doch moest zij rekening houden met een sterkrijdende Joni Mondelaers. Zij moest tevreden zijn met de tweede plaats. Het podium werd vervolledigd met Liese Lumbeeckx op een derde plaats.

De allerkleinsten keken vol bewondering uit naar hun openingswedstrijd. De beste beentjes waren er voor Naoh De Crane. Hij nam de bloemen mee naar huis voor Mauro Vander Sype. Lens Leirs kon de derde plaats vasthouden voor Rube Leten.

Jayden De Locht won bij de boys 9 jaar voor twee mannen van PMC Cycling namelijk Bent Lenssen en Jens Gijbels. Lennert Laenen die zo zijn best deed in de finale kwam net te kort en moest tevreden zijn met een vierde plaats.

Niels Beeusaert was de beste bij de boys 10 jaar. De wintertrainingen hebben hem deugd gedaan en dat leunde al meteen bij de overwinning van de dag. De tweede plaats ging naar Elias Hellegooge en de derde plaats naar Yarno Colbrant.

Bij de girls 5/6 jaar kregen we maar vier finalisten achter het starthekke. De winst ging naar Laïs Van rooy voor Lisse Torfs en Chloë Wolfs. Die net naast het podium viel was Janne De Wever. Dit wordt een reeksje waar we week na week naar uitkijken. Ze zijn echt aan elkaar gewaagd.

Bij de boys 7 jaar was Rune Vansummeren de sterkste. Hij wist Ben Rozein en Oliver Wyns achter zich te houden.

Anouck Verweij die niet graag traint, liet zien dat het haar goed afging. Zij wist de openingswedstrijd in Ranst te winnen voor haar naaste concurrenten Nora Spooren en Mart Leyssens.

Bij de boys 8 jaar was het Tyas Hoste die het haalde voor Lander Janssens en Mats Van Gils. Voor sommigen rijders was het nog zoeken naar het juiste ritme maar er zullen er nog wat naar voor komen. Daar mag je zeker van zijn.

Vince Van Doorselaere liet zien dat hij de beste BMX-er was bij de boys 11 jaar. Hij wist Noë Erlich te verschalken in de start en hield de eerste plaats stevig vast. De derde plaats ging naar Unique Everts.

De laatste categorie voor de middag was deze van de girls 7/8 jaar en daar liet Delphine Beirinckx de winst op haar naam schrijven. Emie Collet en Floor Moonen mochten het podium vervolledigen.

Na de middag mochten de ouderen aan hun reeksen en finales beginnen. Zij kregen minder weer te verwerken. Bij de boys van 12 jaar liet Dries Brouns zien dat hij al over een goede beschikte. Hij wist Jaro Spooren en Iljo Lenssen achter zich te houden. Dat zullen de jongens zijn die week na week tegen elkaar zullen strijden voor de titel.

Bij de girls 11/12 jaar was het een Sanne Lumbeeck die zich als de beste naar voren fietste. Kaylani Bartels probeerde het tempo te volgen en naderde tot op de tweede plaats. De derde plaats ging naar haar clubgenoot Lore Wolfs.

Gianni Terryn liet zich als de betere optekenen in de reeks van de boys 13 jaar. Hij won over de ganse dag alles wat er te winnen was en was dus ook de kandidaat winnaar in de finale. De tweede plaats ging naar Niels Appermont en de derde plaats ging naar Yeno Vingerhoets.

Tjorven Mertens was de beste bij de boys 14 jaar. Hij hield Dieter Brouns van de overwinning en de derde plaats ging naar Kjell De Schepper voor Crupi team Belgium.

Bij de girls 13/14 haar stond er geen maat op Verona Van Mol. Zij wist Billy Goossens en Lola Brekelmans achter zich te houden. De dames zijn aan elkaar gewaagd en dat geeft perspectieven voor de volgende wedstrijden.

Bij de boys 15-16 jaar was de overmacht van Wannes Magdelijns groot. Ook al was Jools Melis en Seppe Laenen niet ver weg. Samen trainen zij in het Nationale Team en kennen zij elkaar door en door dat opent natuurlijk mooie deuren voor de volgende wedstrijden.

Brett Jacobs verkoos de categorie 19+ en gaf al te kennen dat hij één van de betere renners zou zijn. Hij pakte in Ranst zijn eerste overwinning voor het nieuwe seizoen. De tweede plaats ging naar Dennis Steemans en Roy Van Aken sloot het podium af met een derde plaats.

Julie Heusequin begon matig aan haar wedstrijd in Ranst maar bouwde mooi op naar haar finale. Deze wist zij met gemak te winnen. Bo Van Tiggel in haar nieuwe outfit zorgde voor een tweede plaats voor het team 185 van Marc Herremans. De derde plaats ging naar Danielle Vrenegoor.

Bij de junioren 17/18 jaar was het uitkijken wie daar over de beste benen beschikte. Het was Nick Van der Sansen die de andere jongens te slim af was. De tweede plaats was voor Robbe Meerts en de derde plaats ging naar Yenthe Haerden die een mindere start moest rechtzetten.

Mathijs Verhoeven toonde zich als de beste in de categorie van de men elites. Hij kon Mathijn Bogaert en Pieter Leroi achter zich houden. Het gaat een pittige strijd worden in deze categorie. We kijken met veel verwachtingen uit naar de volgende wedstrijden.

Volgende week verhuist het hele peleton naar de TC wedstrijd in Quaregnon. Daar zullen de weergoden hen natuurlijk beter gezind zijn. Het zonnetje zal van de partij zijn en het wordt een aangenaam weertje om in te BMX-en.