Oranje Boven tijdens EK Ronde Zolder

Tijdens het weekeinde van 14 en 15 april 2018 werd er op het BMC Parcours van Zolder de derde en de vierde ronde meetellende voor het Europese Kampioenschap georganiseerd. Niek Kimmann pakte twee maal de overwinning in de beide ronde en Laura Smulders deed dit bij de vrouwen.

Het was een mooi raceweekeinde voor de rijders uit Nederland. Zij konden met de twee overwinningen gaan lopen. Zowel Laura Smulders als Nick Kimmann deden wat ze moesten doen. Ze wonnen overtuigend de twee EK ronden in Zolder.

Ook de rijders van PMC Cycling Zonhoven deden mee aan deze EK rondens. Er werd uitgekeken naar hun prestaties. Op zaterdag hadden we Anouck Verweij bij de girls 9 jaar in de finale. Zij behaalde een zesde plaats. Ook Geert Lenssen kon zich kwalificeren voor de finale bij de cruisers 40+. Hij behaalde een vierde plaats.

Andere rijders die zich wisten te kwalificeren in de halve finale waren Bent Lenssen als zesde in de halve finale bij de boys 8 jaar – Jens Gijbels als achtste bij de boys 8 jaar, Nand Martens behaalde een achtste finale met een vijfde plaats. Volgende rijders behaalde een kwartfinale : Iljo Lenssen bij de boys 11 jaar maar hij kwam ten val en was het einde verhaal. Ook Joppe Beijsen deed het niet slecht. Hij haalde een achtste finale maar werd hierbij achtste. De andere rijders konden zich niet kwalificeren na hun reeksen : Bo Schroyen, Brend Van Aerschot, Fenne Geboers, Finn Boes, Jan Victor Vranckx (gevallen in de derde reeks : hersenschudding, schouderkneusing), Jente Gregoire, Joppe Moris, Lennert Laenen, Melanie Lemmens, Robin Verweij, Kobe Beijsen, Maxim Jamar en Sarah Neijs.

De tweede dag behaalde we met de PMC Cycling rijders maar één finale plaats. Deze was voor Anouck Verweij bij de girls 9 jaar met een zesde plaats. Ook Jens Gijbels slaagde erin om een halve finale te bemachtigen. Hierin werd hij zesde. Joppe Beijsen die aan een sterk weekeinde bezig was behaalde opnieuw een achtste finale met een zesde plaats als resultaat. Andere rijders konden zich niet kwalificeren na hun reeksen : Bent Lenssen, Bo Schroyen (gevallen in de eerste reeks), Fenne Geboers, Jaeno Lopez Martinez, Kobe Beijsen, Lennert Laenen, Melanie Lemmens, Nand Martens, Robin Verweij, Roel Vangenechten, Sarah Neijs, Maxim Jamar.

De volgende Europese Ronde zal doorgaan tijdens het weekeinde van 28 en 29 april 2018 in Kampen. We wensen onze rijders aldaar heel veel succes toe.

Bron : Nancy Aerts

Photos : Nancy Aerts – Bart