Orbea G-Bikes MTB RACING TEAM wil jonge Belgische XCO mountainbikers internationaal laten groeien

Orbea G-Bikes MTB RACING TEAM wil jonge Belgische XCO mountainbikers internationaal laten groeien

Afgelopen zaterdag was er de teamvoorstelling van het Orbea G-Bikes MTB Racing team aan de mijnterril te Beringen. Dit  gebeurde tijdens de demo dagen van Orbea.

‘Hiermee zetten we een verhaal verder dat eind 2019 na 10 jaar stopte. Toen Pascal Loquet besloot om , met pijn in het hart maar met een pak mooie herinneringen, te stoppen besloot ik om de filosofie in leven te houden.  Ik neem nu het management, training & coaching op mij, ‘zegt Maarten Gijbels. 

Met het Spaans Baskische merk Orbea & fietsenwinkel G-Bikes uit Westerlo werd de duidelijke visie verder gezet nl. jonge mountainbiketalenten laten doorgroeien tot de internationale top.

“We zijn enorm blij dat al onze partners geloven in ons verhaal, want het is toch wel wat opnieuw beginnen. Ik ben dan ook enorm tevreden om tijdens het najaar deze uitdaging tot een goed einde te brengen. Dit alles is het begin van een lange termijn verhaal dat nog zal verbeteren. Want willen we onze mountainbikers laten groeien tot op internationaal niveau moeten we in staat kunnen zijn om al de randvoorwaarden te kunnen blijven faciliteren met extra financiële partners. De eerste stappen hierin zijn gezet via o.a. business2sport. Ik besef maar al te goed dat dit geen makkelijke oefening is, maar wil dit verwezenlijkt zien. Beschouw het als een soort levenswerk dat na meer dan 10 jaar nog steeds under construction is.” 

“Dit seizoen starten we met een groep van 5 renners, bijhorende ouders & teammechanieker Rony Vanhove. Het is uiteindelijk dankzij hun geloof in dit project dat we kunnen bestaan.  Afgelopen wintermaanden stonden volledig in het teken om het nieuwe verhaal op de rails te krijgen en zijn echt blij dat we kunnen starten aan het nieuwe seizoen,” aldus Maarten Gybels

Bij de U17 (Briek Bertels & Milan Geens) & U19 (Stijn Timmermans, Warre Janssens & Jarne Vandersteen) categorie hebben we 5 talentvolle jongens waarvan ik overtuigd ben dat ze hun bijdrage zullen leveren aan het team, de Belgische mountainbikesport & dit tot op internationaal niveau.

Team 

BRIEK BERTELS is tweedejaars nieuweling (U17) en komt van ATB Kempen.

Hij werd al enkele jaren in het oog gehouden door Maarten die het potentieel zag in hem. Zijn lichaam heeft zijn biologische groeispurt nu stilaan ingezet en dat maakt van Briek een ideale atleet om dit seizoen zijn ware kunnen naar boven te halen.

MILAN GEENS komt over van het Scott MTBcoach MTB Racing Team en is ook tweedejaars nieuweling (U17).

Vorig seizoen was één waarbij hij een mooie trainingswinter achter de
rug had en het seizoen goed startte. Een val in Beringen zorgde ervoor
dat hij weken aan de kant stond met een neus die zwaar gehavend was. Zijn conditie en vertrouwen moesten terug opgekrikt worden met mooie zomerresultaten als gevolg. Zijn liefde voor de sport, trainingsethiek en zin om te verbeteren zorgen ervoor dat Milan in 2020 mooie resultaten zal neerzetten.

STIJN TIMMERMANS is eerstejaars junior (U19). Afgelopen twee seizoenen legde hij bijScott MTBcoach MTB Racing Team een enorm mooie groeicurve neer.

Zijn leiderschapskwaliteiten en drang naar constante groei zorgde ervoor dat zijn seizoen eindigde met een fantastische race op zijn thuisparcours in Ravels met een podiumplaats als gevolg. Ook in 2020 zal Stijn de ingeslagen weg vervolgen en nog groeien met mooie resultaten als gevolg.

WARRE JANSSENS is eerstejaars junior (U19) en ook hij komt over vanhet Scott MTBcoach MTB Racing Team.

De afgelopen seizoenen waren niet altijd de makkelijkste voor Warre. Zijn doorzettingsvermogen en goesting om te slagen zorgden ervoor dat hij de categorie van de Nieuwelingen (U17) afsloot met een magnifieke overwinning in Ravels en de verlenging van zijn provinciale titel. 2020 biedt heel wat kansen om verder te groeien, waardoor we zeker knappe resultaten van Warre zullen zien.

JARNE VANDERSTEEN is tweedejaars junior (U19) en legde de voorbije twee seizoeneneen prachtig parcours af bij Scott MTBcoach MTB Racing Team.

Hij pikte enkele overwinningen mee tijdens het reguliere seizoen en kreeg de kans via het Belgian Cycling Team om deel te nemen aan de internationale Junior Series. Zijn inhaalraces als eerstejaars junior leverden hem een ticket voor het EK en WK waar hij wist te schitteren. Jarne heeft heel wat in petto voor 2020. Hij zal 1 van de junioren worden die in het nationale team van Filip Meirhaeghe zal strijden voor prachtige resultaten op de grote internationale afspraken.

Partners:

Orbea 
G-bikes
G-skin
4 Gold
Smith Helmen
GripGrab
Suplest schoenen
Aktiv-8
Business 2 sport
Esi Grips

Foto: team