Overwinning voor Kata Blanca Vas in Gullegem.

Overwinning voor Kata Blanca Vas in Gullegem.

In Gullegem kregen de dames een tussendoortje voorgeschoteld alvorens ze richting de wereldbeker in Hulst reden. Na de overwinning in Bredene kon Blanka Vas een tweede overwinning op haar naam schrijven. Voor Inge van der Heijden was het een tweede plaats. De Belgische Kampioene werd door Inge geklopt in de sprint voor de tweede plaats.

Na de overwinning in Bredene wilde Kata Blanca Vas natuurlijk meer proeven van de overwinningen. De laatste weken was deze rijdster in goede doen. Nu de top van de Nederlandse dames koos om niet te starten kregen de andere dames de kans om hun overwinning te pakken.

Dat lukte de Hongaarse kampioene Kata Blanka Vas dus in Gullegem. Het duurde niet lang in de wedstrijd of Vas ging er solo vandoor. Belgische Kampioene Sanne Cant, Inge van der Heijden, Kay en Riberolle deden er alles aan om het tempo van Vas te volgen maar moesten al snel een tandje terug schakelen.

Al gauw was duidelijk dat zij mochten vechten voor de dichtste ereplaatsen. Het was een geschuif om de beste plaatsen in de achtervolgende groep te pakken te krijgen. Inge van der Heijden bleek lang aan de rekker te hangen maar door fouten was het toch Riberolle die als eerste de rol moest lossen.

Ook voor de jongste Kay liep het tempo te hoog op en ook zij verloor de voeling vooring. Het werd dus uitkijken naar Cant en van der Heijden om uit te maken wie twee en drie zou worden. Het leek op een spurt te eindigen waarbij de Belgische Kampioene de duimen moest leggen tegenover de Nederlandse van der Heijden.

Nu even wat rust inbouwen en er morgen weer vol tegenaan in de Wereldbeker in Hulst.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Bart Knops