Pauline Ferrand-Prévot en Jordan Sarrou nieuwe wereldkampioen XCO

Pauline Ferrand-Prévot en Jordan Sarrou nieuwe wereldkampioen XCO

De Fransen hebben het WK XCO in Leogang gedomineerd. Pauline Ferrand-Prévot verlengde haar titel bij de vrouwen. Jordan Sarrou versloeg verrassend titelverdediger Nino Schurter.

Na vijf wereldtitels op rij moest topfavoriet Nino Schurter zijn meerdere erkennen in de Fransman Jordan Sarrou. De poulain van veelvoudig wereldkampioen Julien Absalon, reed weg en ze zagen hem niet mee terug. Schurter, die slecht gestart was, zal zijn titeldromen meteen de mist in gaan. De achtvoudige wereldkampioen werd negende. Het zilver was voor de Zwitser Mathias Flückiger en het brons voor Sarrou’s landgenoot, Titouan Carod.

De Belgen kwamen er niet aan te pas. Pierre de Froidmont werd 31 ste.

Bij de vrouwen verlengde Pauline Ferrand-Prévot haar titel. Het werd haar derde gouden plak in deze discipline. De goedlachse Française versloeg de Italiaanse Eva Lechner, die het in de spurt voor het zilver haalde van de Australische Rebecca Mc Conell. Githa Michiels werd 25ste.

De voorbije dagen werden ook de kampioenschappen in de andere categorieën gereden. Een zevende plaats bij de U23 dames voor Emeline Detillieux was daar het meest opvallende.

Foto: FB PFP