Pauline Ferrand-Prévot wint Druivencross in Overijse

Pauline Ferrand-Prévot wint Druivencross in Overijse

Pauline Ferrand-Prévot heeft de Druivencross in Overijse gewonnen. De Française kwam na halfkoers aan de leiding en stond die niet meer af. Sanne Cant werd tweede voor de Nederlandse Lucina Brand.

Moeder der crossen in Overijse. Ze waren aan hun 81e editie begonnen. Het parcours lag onder een laagje sneeuw maar de dames keken ernaar uit om van start te gaan op deze omloop. Met 39 vrouwen uit 8 verschillende landen stonden ze aan de start. Concentratie aan de start….. Het fluitsignaal en weg waren ze met z’n allen. Noble nam de kopstart maar al gauw moest zij deze snelle inzet bekopen. De dames op de macht naar boven. Enkele meters afscheiding voor Noble richting het veld. Buitenom van Sanne Cant en ook Wyman voorbij Noble. Kaptheijns goed mee met de wereldkampioene. De rest op een lang lint. Sanne Cant werd gedwongen om het gaatje op Noble te dichten. Brand gaf Cant enige medewerking en samen reden ze het gat dicht. Noble reed zich vast in de weidepassage en daar ging haar goede vorm. Cant en Brand namen het tempo over en maakten de cross open. Voor de anderen in de achtervolging was het alle hens aan dek om die twee niet te ver laten weg te rijden. Ook Brammaier gaf een goede indruk gedurende de eerste wedstrijdhelft. Ze schoof goed mee met de twee voorin. Maar halfweg de wedstrijd brak haar veer en moest ze proberen aan te klampen om nog een goed resultaat uit de brand te slepen. Schuivers voorin zorgden voor voordurende wisselingen aan de kop. Pauline Ferrand Prevot schoof goed op in haar wedstrijd en kwam voorin mee post vatten.

Halfweg de wedstrijd gooide zij een eerste en beslissende bommetje en weg was ze. De twee anderen Brand en Cant probeerden in eerste instantie te dichten maar door de kleine foutjes die beide dames maakten was van kloof dichten geen sprake. Het was dus uitkijken wie van beide dames de beste benen had in de finale en de minste fouten zou maken. Brand deed er alles aan om de tweede plaats van Cant af te snoepen maar ze strandde op de derde plaats. De wereldkampioene Sanne Cant die uiteindelijk gisterenavond pas besliste om in Overijse aan de start te komen eindigde als tweede.

Eerder op de dag won Yannick Peeters bij de beloften. Tweede was Thijs Aerts voor Ben Turner.

Foto’s: Marc Bluys

Verslag: Nancy Aerts