PMC Cycling doet het goed tijdens TC 1 Ravels

PMC Cycling doet het goed tijdens TC 1 Ravels

Ravels was het decor voor de eerste wedstrijd meetellende voor de topcompetitie. Tevens telt deze wedstrijd ook mee voor de selectie voor de Europese Ronde in Frankrijk en voor de selectie van het wereldkampioenschap. Dus de rijders van PMC Cycling waren gebrand om goede resultaten neer te zetten. We mogen stellen dat de jongens en meisjes hun beste beentje hebben voorgezet. Ze hebben hun kleurtjes mooi weer bij gezet. Onder het stralende zonnetje in Ravels wisten volgende rijders mooie dingen te laten zien en door te stoten naar de finales :Jens Gijbels won zijn drie reeksen en zette door naar de kwartfinale waar hij ook deze wist te winnen. In de halve finale maakte hij een goede start en wist de anderen op achtervolgen aan te zetten. De plaats in de finale was verzekerd. Daar kwam hij uit tegen een tweede rijder van de club namelijk Bent Lenssen. Ook hij wist zijn drie manches te winnen – zijn kwartfinale en zijn halve finale waren ook in de pocket. Dus was het uitkijken wie de beste papieren zou hebben in de finale. Het werd een spannende strijd tussen de twee rijders van PMC Cycling. Ze verdeelde de twee ereplaatsen onder hun beiden.

Nog een andere leeftijdsgenoot kwam aan de start in de finale namelijk Lennert Laenen. Maar onze kleinste smurf moest het dit keer stellen met een zevende plaats in de finale. Hij was na aankomst teleurgesteld. De eerste plaats ging naar Bent Lenssen en de tweede plaats was rotsvast voor zijn clubgenoot Jens Gijbels. Bij onze jongste meisjes was het uitkijken naar de prestaties van Anouck Verweij. Zij wil en zal haar kwalificeren om te mogen deelnemen aan de Europese ronde in Frankrijk en het WK. Maar dan moest zij proberen om Eline Wijnants achter zich te houden. Met gemak fietste zij door haar reeksen heen en zette zij telkens de winst achter haar naam. Of het haar in de finale zou lukken was nog een open vraag. Ze mocht als eerste haar plekje aan het starthekke kiezen en natuurlijk kwam haar concurrente Eline Wijnants pront naast haar staan. Toch nam Anouck een bliksemstart en liet de anderen het nakijken. Ook de winst in de finale was voor haar weggelegd.

Wat broer Bent kon, ging ook Iljo nadoen. Hij kende geen tegenstand in zijn manches en kon deze makkelijk winnen. Bij de kwartfinale kwamen er niet al te veel obstakels zijn weg op en ook deze kon hij met gemak winnen. Bij de halve finale was de concentratie even wat minder en moest hij vechten om zijn plaatsje in de finale te kunnen bemachtigen. Het lukte hem maar net om de vierde plaats in de halve finale te hebben. Dat verzekerde hem wel voor een plekje in de finale. Daar was het nog eens alles op alles zetten en de puntjes op de I zetten. En dat deed hij ook. Hij won zijn finale.

Travis Passaretti kwam ook goed voor de dag in Ravels. Hij deed wat zijn clubgenoot Iljo hem voordeed. Met gemak walste hij over zijn concurrenten heen in de manches. Het leek hem allemaal zo gemakkelijk te vergaan. Maar in de kwartfinale en de halve finale verging het hem iets minder goed. Hij moest knokken om zijn ticket naar de finale te kunnen bemachtigen. Een vierde plaats in zijn kwartfinale en een derde plaats in de halve finale maakte hem wakker om alerter te zijn naar zijn finale toe. Maar daar waren de beentjes op. Hij deed er nog alles aan om de voorlaatste plaats in handen te houden en daar lukte hij net in.

 

Bij de cruisers komen de mannen en vrouwen van PMC Cycling goed aan hun trekken. In elke reeks kon je wel stellen dat zij finale zouden rijden. En natuurlijk deden ze dit. Nico Schroyen reed een behoorlijke manche met 3-2-2 als resultaat wat hem ticket finale gaf. Daar liet hij zien dat hij de sterkste van het pak was. Hij nam de zege mee naar huis.

Zijn clubgenoot Geert Lenssen had het wat beter gedaan in de eerste reeks met deze te winnen maar moest zijn meerdere kennen in de volgende reeksen. Zijn uitslagen 3-3. dat hem ook naar de finale liet gaan. Daar maakte hij een mindere start en moest gaan achtervolgen. Hij kwam nog als vijfde over de streep.

Bij de jongeren cruisers – 16 jaar liet Jorden Biesmans zich gelden. Hij reed matige reeksen 4-4-3 en zette de puntjes op de i in de finale met als derde te finishen.

 

Bij de cruisers 17-29 jaar lieten Stijn Gijsen en Björn Houben zich weer eens goed zien. Stijn wist zijn reeksen te winnen en ging vlot door naar de finale. Hier haalde hij een vierde plaats.

Björn Houben kwam drie maal als vierde over de meet en werd niet opgevist om de finale te rijden. Een teleurstelling voor de rijder uit Paal maar hij zal revanche nemen op de volgende TC wedstrijd.

Volgende week zijn er heel wat rijders van PMC Cycling in actie op de eerste en de tweede Europese Ronde in Zolder.

Verslag en foto’s : Nancy Aerts