PMC Cycling pakt 5 finaleplaatsen tijdens de Cup Du Wallonie Baraque de Fraiture

Onder een stralende zon mochten 15 rijders van PMC Cycling gaan deelnemen aan het eerste luik van de Cup Du Wallonie op het parcours Baraque de Fraiture. Maar liefst 5 finalisten keerden terug.

Het eerste luik van de Cup Du Wallonie ging van start op zondag, 6 mei 2018. 15 rijders van PMC Cycling maakten de verplaatsing naar Wallonie om daar vol hun kansen te gaan.Bij de jonkers van 5-6 jaar kregen we Djenson Vandezande die een finaleplaats kon pakken. Zijn reeksen waren niet zoals we het van hem gewoon zijn maar met de hakken over de sloot kon hij toch de finaleplaats pakken. Met 4-5-5 behaalde hij 14 punten en kon nipt door naar de finale. Jammer van zijn finale waar hij ten val kwam. Even nakeek wat de andere jongens aan de hand hadden en dan terug de fiets op richting de zesde plaats.

Thorben Vendrix kwam ten val tijdens zijn training en deed het wat rustiger aan tijdens zijn reeksen. Hij behaalde 7-6-7. Net teveel punten om door te stoten naar de finale.Bij de boys 8 jaar hadden we maar liefst vier rijders die hun kansen gingen verdedigen.

Voor de eerste keer in de carriere van Jonathan Verheyen kon hij doorstoten naar de halve finale. 4-5-3 gaf hem een ticketje naar deze halve finale en daar was het aanklampen met zijn achtste plaats. Toch mooi gedaan van de jonge kerel.

Lowie Clé verging het minder goed. Hij kwam niet verder dan zijn reeksen 6-5-6. Kobe Beijsen gaf mooi weerwerk in zijn reeksen 1-2-2 gaf een plaatsje in de halve finale. Vlot door deze heen met een derde plaats en dan alles op alles voor zijn finale. Een vierde plaats was voor hem het hoogst haalbare.

Kobe Beijsen deed wat hij altijd doet. Rustig in de reeksen opbouwen 1-2-2. Wat krachten sparen voor de halve finale waar hij met gemak een derde plaats kon pakken en zich verzekerde voor de finale. Daar kon hij net al zijn broer een vierde plaats opnemen.

Ook Finn Boes wist zich door zijn reeksen te fietsen naar de halve finale. 4-3-3 waren de uitslagen van zijn reeksen. In zijn halve finale behaalde hij een vijfde plaats en verloor hiermee net de aansluiting naar de finale.

Ward Prinsen en Joppe Beijsen verdedigden de kleuren van PMC Cycling bij de boys 9 jaar. Ward Prinsen behaalde 4-4-4 in zijn reeksen en mocht zo deelnemen aan de halve finale. De jonge kerel deed er alles aan om vooruit te komen maar moest zich tevreden stellen met een achtste plaats.

Zijn Clubgenoot Joppe Beijsen behaalde 2-1-1 in zijn reeksen. De halve finale ging vlot waardoor hij kon doorstoten naar de finale. Daar kwam hij net naast de hoogste schatvotjes te liggen. Hij kwam als vierde over de finish.

Bij de boys 10 jaar zette Jente Gregoire zijn benen kracht bij. Tijdens de trainingen liet hij al mooie dingen zien en dat deed hij ook tijdens zijn reeksen. 1-2-3 waren de uitslagen waardoor hij een plaatsje veroverde in de halve finale. Daar ging hij weer mooi door de bochten en kon een vierde plaats vasthouden tot de finish. Dan alles op alles in de finale maar daarin kwam hij niet verder dan een zevende plaats.

Bij de boys 11 jaar was het uitkijken naar de eerste wedstrijd van Kylian Schodts. Voor hem was het een eerste test om te zien hoever hij stond. Hij kwam jammer genoeg niet door de reeksen. 6-6-6 waren de uitslagen.

Zijn clubgenoot Roel Vangenechten liet het beste van zichzelf zien. Hij wist 3-2-2 neer te zetten en zich richting halve finale te hijsen. Daarin liet hij ook mooi werk zien en kon de vierde plaats vasthouden. Het eerste ticket voor zijn finale was binnen. De uitslag in de finale was een zesde plaats.

Boys 12 jaar was een goede test voor Robbe Geijsels. Hij kon zich opnieuw inrijden en wat wedstrijdritme opdoen naar zijn revalidatie. Hij behaalde 6-5-6 in de reeksen.

Bij de boys 13 kregen we in de trainingen een zware valpartij te noteren voor Nand Martens. Hij werd eerst voor verzorging naar de EHBO tent gebracht maar daar werd geopteerd om bijkomende onderzoeken te laten doen in het ziekenhuis. Het bleek dat Nand een hersenschudding had opgelopen tijdens zijn val. We wensen hem een spoedig herstel toe.

Donnelly Lambrichts wilde zich in de Walen tonen. Hij kwam echter niet door de reeksen. 6-4-5 was net teveel om door te stoten naar de volgende ronde.

Het enige meisje dat voor PMC Cycling aan de start kwam was Lieke Gregoire. Voor haar was het genieten daar in Wallonië. Ze reed mooi haar reeksen en kwam door 5-5-6.

Volgende week zullen er een paar PMC Cycling rijders deelnemen aan de Supercross in Zolder.

Bron : Nancy Aerts

Photo’s : Nancy Aerts