PMC Cycling Zolder pakt twee titels en 14 podiumplaatsen op het BK Keerbergen 03 juli 2016

Afgelopen Zondag, 03 juli 2016 namen de rijders van PMC Cycling Zolder deel aan het Belgische Kampioenschap in Keerbergen. We hadden ons geen pronostiek vooropgesteld maar de resultaten mochten er wel zijn. Met maar liefst 14 podiumplaatsen mochten wij ons best tevreden stellen. Daarbij hebben we een officiële Belgische Kampioen en eentje officieus. Daar kunnen wij ons best in vinden.

Bij de allerjongste boys stonden we maar liefst met vier PMC Cycling rijders op het podium. Hier pakte Bent Lenssen officieus de titel. Want onder de twaalf jaar wordt er geen titel uitgereikt. Jammer want deze rijders zijn fier op hun resultaat en zouden met trots de trui tonen. Verder hadden we een tweede plaats in deze categorie van Lennert Laenen en het podium werd vervolledigd door Jens Gijbels. Mathis Claes mocht tevreden zijn met zijn vijfde plaats in de finale.

Lenssen IMG_4710

Bij de boys 9 jaar vocht Iljo Lenssen mee voor de titel. Maar hij moest zich tevreden stellen met een derde plaats in de finale. Voor hem was het BK een geslaagde wedstrijd.

Lenssen IMG_4779

Bij de boys 11 jaar kwam Nand Martens goed op dreef in zijn reeksen. Hij stootte door naar de finale. Daar was het drummen en duwen om de juiste plaats te bemachtigen in de eerste bocht. Hier lukte het hem niet om een plaatsje bij de top te vatten. Hij vocht maar vond geen gaatje. Uiteindelijk kwam hij als achtste over de finish in de finale. Toch een knappe prestatie van Nand.

Martens IMG_3966

Bij de boys 16 jaar kwam Jarno Bellens in de finale te staan met alle toppers. Alles moest meezitten om mee te kunnen strijden voor de titel. Het was ook hier een spannende wedstrijd. Alle rijders waren kandidaat winnaars. Maar een topstart van Pieter Leroi was al voldoende om de rest op achtervolgen aan te zetten. Jarno deed er alles aan maar het lukte hem maar niet om op te schuiven. Hij moest zich tevreden stellen met een zevende plaats in de finale.

bellens IMG_3555

Bij de cruisers viel dan weer alles in de plooi. Daar zette hij de puntjes op de I en pakte hij met veel overtuiging de titel. Broer Yari zag het allemaal voor zich gebeuren en kon zich tevreden stellen met een vijfde plaats in diezelfde finale.

Bij onze jongste meisjes lieten de PMC Cycling rijdsters Melanie Lemmens en Anouck Verweij zich gelden in de reeksen. Jammer voor Melanie want zij kon niet doorstoten naar de finale. Dus alle hoop was gericht naar Anouck. Zij stond haar “mannetje” en reed in de finale naar de zesde plaats toe als jongste rijdster in deze finale. Topprestatie van Anouck.

verweij IMG_3627

Sarah Neijs liet haar kunnen ook zien…. De supporters riepen haar vooruit en ze deed er alles aan om haar nummer te behouden of zelfs te verbeteren. Ze slaagde erin om een vierde plaats te bemachtigen. Volgend jaar zal dus de nummer 4 op haar bordje pronken.

Neijs IMG_6815

Stijn Gijsen bezorgde zijn supporters heel wat spanningen. Zijn start in de finale was niet zoals het hoorde. Hij moest volledig in achtervolging gaan en gaten zoeken om zo plaatsjes goed te maken. Hij slaagde erin om tot de derde plaats terug te keren. Voor hem was dit het hoogst haalbare na zo’n mindere start. Toch een mooie prestatie geleverd.

gijsen IMG_2966

Bij de cruisers 30-39 jaar kregen we Geert Lenssen in de finale. Hij deed zijn naam eer aan en vocht mee om de ereplaatsen. Een klein foutje in de voorlaatste lijn deed hem stranden op de vierde plaats. Terecht fier op zo’n prestatie.

Lenssen IMG_4549

Bij de cruisers 40+ werd alles op Nico Schroyen gezet. Hij werd naar voor geschoven als de mogelijke nieuwe Belgische Kampioen. Maar in de start schoof hij door en moest hij achtervolgen op Durviaux. Hij kwam goed terug en we hoopten erop dat hij nog een aanval zou plaatsen op de laatste lijn. Maar dat deed hij niet en hij trapte niet tot na de finish waardoor hij tevreden moest zijn met een tweede plaats.