Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen in Vorselaar

Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen in Vorselaar

Nieuwe provinciale kampioenen van Antwerpen zijn gekend : Axel Van Den Broeck (1e jaars nieuwelingen) – Bran Sprangers (2e jaars nieuwelingen) – Aron Dockx (junioren) – dames : Xandee Van Sinay (nieuwelingen) – Sterre Vervloet (junioren) – Laura Verdonschot (elites) – Marthe Truyen (beloften) Kristof Cop (elites 3) – Jef Paeshuyze (Masters A) – Danny Sleeckx (Masters B) – Erik Teck (Masters C/D)

Vorselaar was the Place to Be voor het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen dat verreden wer bij de nieuwelingen – de junioren – de dames en alle masters catergoriëen. Ook bij de elites 3 werd dit provinciale kampioenschap verreden.

De tweede regionale wedstrijd van het seizoen was meteen de wedstrijd die voor velen telden als Provinciale wedstrijd van Antwerpen. In de vroege uren werd er met de masters gestart. Bij de masters A werd er een blitsstart genoteerd van Jef Paeshuyze. Van start tot finish domineerde hij de wedstrijd en nam zo de titel in ontvangst.

Bij de Masters B stond er ook geen maat op Danny Sleeckx. Hij wist een strak tempo op te leggen en zo de provinciale titel naar zich toe te halen.

Bij de masters C/D ging Erik Teck met de titel van Provinciaal kampioen van Antwerpen aan de haal. Hij wist zich een weg te banen voor Guido Verhaegen en Dirk Mertens.

Bij de Masters D stond er geen maat op Daniel Van Oosterwijck. Hij won zijn reeks voor Eduard Lievens en Dirk Van Sinay.

Nadien was het de beurt aan de jongeren. Axel Van Den Broeck nam van in het begin van de wedstrijd de touwtjes in handen bij de eerste jaars nieuwelingen. Hij won met overmacht de wedstrijd in Vorselaar en pakte ook de titel. Zander Thielens en Senn Bossaert vochten een mooie strijd uit voor de tweede plaats. Zander Thielens kon zich in de voorlaatste ronde verlossen van de derde in wedstrijd Senn Bossaert en reed zo mooi naar zijn tweede plaats toe.

Tweede jaars nieuwelingen werden met vertraging opgesteld om aan hun wedstrijd te beginnen. Maar eens de start gegeven werd zagen we een blitsstart voor Brent Op de Beeck. Gilles Dockx volgde in tweede stelling. Maar alles bleef mooi bij elkaar in de eerste ronde. In de tweede ronde kregen we voorin een kopgroep van vier rijders : Ferre Urkens, Gilles Dockx, Yorid Corsus en Bram Sprangers. Enkele meters daarna gevolgd door Willem Janssens. Die laatste wist in de voorlaatste ronde de aansluiting te maken bij de koplopers. Het tempo werd zo hoog gehouden dat het voor sommigen moeilijk werd om nog aan te klampen. Ferre Urkens en Bram Sprangers persten er nog een versnelling uit en de anderen moesten passen. Deze twee zouden het gaan betwisten in een sprint waarbij de winst ging naar Bram Sprangers.

Bij de dames kregen we een sterk deelnemersveld. Buiten Sanne Cant was heel de Belgische top aanwezig. De grote namen zouden zich laten gelden in Vorselaar. Het fluitsignaal werd gegeven en Tessa Zwanepoel nam de hele bende op sleeptouw. Maar de grote namen waren niet ver weg. Van Loy, Sels en Verdonschot zaten op haar hielen en lieten haar de eerste ronde haar ding doen. Maar het was snel duidelijk dat het tussen de drie grote namen zou gaan. In de voorlaatste ronde nam Laura Verdonschot het heft in handen en verdapperde. Ze nam meteen afstand van haar naaste concurrenten. Hierdoor kon zij de winst op haar naam schrijven. Door haar verhuis pakte zij ook meteen de Antwerpse titel. In de achtervolging op de winst was het Loes Sels die de tweede plaats pakte en Ellen Van Loy werd knap derde. Sterre Vervloet pakte de titel bij de Junioren en Marthe Truyen werd de nieuwe Antwerpse kampioen bij de beloften. Bij de nieuwelingen meisjes stond er geen maat op Xandee Van Sinay. Zij had voldoende voorsprong op haar concurrente Shanyl Deschoesitter. De derde plaats was voor Lore Sas die hier de titel van Antwerps Kampioene mag dragen.

Bij de junioren mannen werden de strijd voor de titel ook met vertraging aangevat. Brent Raes, Mathis Avonds zaten meteen goed in de wedstrijd. Ceulemans volgde op een paar lengtes. Aron Dockx moest uit de achtergrond terug keren maar kwam al snel voorin post vatten. Het was duidelijk dat hij naar de titel op zoek was. In de voorlaatste ronde trok hij dan meteen alle registers open en kon een mooie voorsprong uitbouwen op de tweede in wedstrijd Mathis Avonds. De derde plaats was voor Niels Ceulemans.

Dan naar de laatste wedstrijd van de dag : namelijk de Elites 3 (elites Zonder Contract) – elites 2 (amateurs) en de beloften die samen hun wedstrijd mochten betwisten. Met maar liefst 71 deelnemers begonnen zij ook met enige vertraging aan hun wedstrijd. Niels Vandeputte liet meteen van zich spreken. Hij nam een stevig tempo aan en reed vlot weg van zijn concurrenten. Uyterwilligen deed een mooie poging om nader te komen maar moest zijn meerdere bekennen in Vandeputte. Thibaut Nys reed een sterke achtervolging en kwam in de laatste ronde nog vlot over Uyterwilligen. Bij de elites 3 was het Kristof Cop die van start tot finish het hele gebeuren controleerde en daarmee de nieuwe Antwerpse Kampioene is geworden.

Bron : Nancy Aerts

Foto’s : Nancy Aerts