Quinten Hermans en Corné van Kessel naar Tormans CX team, de nieuwe veldritploeg van Wanty-Gobert

Quinten Hermans en Corné van Kessel naar Tormans CX team, de nieuwe veldritploeg van Wanty-Gobert

De kogel is eindelijk door de kerk! Vanaf 1 januari 2020 rijden Quinten Hermans en Corné van Kessel voor de nieuwe veldritploeg van Want-Gobert.

Tot 31 december rijden Hermans en van Kessel nog voor Telenet-Baleoise. Daarna dus voor het nieuwe Tormans CX by Wanty- Gobert dat Hans van Kasteren uit zijn mouw schudde. In de zomer zullen de Limburger en Nederlander uitkomen voor de wegploeg van Wanty-Gobert. Ploegleider Hilaire Van der Schueren heeft nog een verleden bij Palmans. Daarom droomde hij van een veldritteam, dat nu dus vorm kreeg. Manager Hans van Kasteren maakt zijn comeback in dit team.

Lange tijd zag het er naar uit dat Hermans en van Kessel naar het Franse Total Energie gingen. Dat ging uiteindelijk niet door.

Quinten Hermans is blij met zijn nieuwe team. ‘Het nieuwe project kwam als godsgeschenk, ‘zei de Looienaar op Sporza. Ik heb op mijn leeftijd nood aan een langetermijnvisie en ik ben blij dat Tormans CX mij een contract voor drie jaar aanbiedt. Ik wil meer op de weg rijden, maar niet te koste van het veldrijden en dat is nu juist het opzet van dit nieuwe team.’

Bron: Sporza