Quinten Hermans pakt eerste wereldbekerzege in Fayetteville

Quinten Hermans pakt eerste wereldbekerzege in Fayetteville

Quinten Hermans heeft zijn eerste wereldbekerwedstrijd in het Amerikaanse Fayetteville gewonnen. De Limburger was outstanding en won de generale repetitie, op het WK-parcours van volgend jaar, met voorsprong op Eli Iserbyt, die wereldbekerleider blijft. Michael Vanthourenhout mocht als derde mee op het podium.

Het was modderduivel Toon Aerts die het eerst in de aanval trok. Hij kreeg eerst Quinten Hermans en wat later Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt mee in zijn zog.

In het begin van de derde ronde testte Hermans zijn concurrenten en pakte meteen wat voorsprong. Die bouwde hij elke ronde stelselmatig uit.

De strijd om de tweede plaats was spannender. Eerst leek het te gaan tussen Toon Aerts en Eli Iserbyt. Zeker nadat Vanthourenhout met een technisch defect vooraan moest afhaken. Maar hij vocht terug en kwam terug. Aerts moest afhaken en zo streden de ploegmaats van Pauwels Sauzen-Bingoal om de dichtste podiumplaats. Iserbyt was daarin de sterkste. Weer een volledig Belgisch podium was een feit.

Quinten Hermans was uiteraard blij met de zege: ‘Ik voelde me de afgelopen dagen na mijn val niet super, maar vanochtend op de rollen ging het al beter. Niemand nam initiatief dus ik trok door in de derde ronde en dat was genoeg. Dit is mijn eerste WB-zege, dat voelt heel goed. Het doet veel deugd. Ik had hiernaar gepiekt en het is goed gelukt, ‘ verklaarde Quinten op Sporza.

Top tien:

  1. Quinten Hermans
  2. Eli Iserbyt
  3. Michael Vanthourenhout
  4. Toon Aerts
  5. Pim Ronhaar
  6. Jens Adams
  7. Niels Vandeputte
  8. Gage Hecht
  9. Toon Vandenbosch
  10. Emiel Verstrynge

Bron en foto: Sporza