Quinten Hermans wint voor eigen volk in Ethiascross Beringen

Quinten Hermans wint voor eigen volk in Ethiascross Beringen

Quinten Hermans heeft zijn eerste seizoenszege beet. De Telenet Baloiserenner reed een halve wedstrijd alleen aan de leiding en klopte zijn Toon Aerts met vijftig seconden voorsprong. Tom Pidcock werd derde.

Quinten Hermans en Tom Pidcock waren de eerste aanvallers. Maar de Brit viel dan vooraan weg door een val. Gevolg was dat Quinten de rest alleen moest afhaspelen.

De Looienaar deed dat met bravoure, luid aangemoedigd door de vele supporters bij hem in de buurt. Hij was outstanding. Ploegmaat Toon Aerts kon de tweede plaats pakken voor Pidcock. 

Quinten Hermans was blij met zijn eerste seizoenszege. “Het was niet evident om zo lang alleen op kop te rijden. Je kan je tempo niet op iemand anders afstellen, terwijl je er hier over moest waken om niet over je limiet te gaan. Deed je dat één keer, dan was je cross voorbij. Op het einde hou ik toch ook twee straffe mannen achter mij. Voor mij was Toon op voorhand de grote favoriet, dan doet het het deugd om hier zo te winnen. Als deze cross nog tien jaar blijft bestaan, dan zullen ze in de voorbeschouwing altijd mijn naam noemen. Dat is toch ook mooi. Het is ook leuk om in eigen streek te winnen. Er waren vandaag veel supporters naar hier afgezakt. Je zag ook dat de cross hier echt leeft, dat maakt het nog mooier.”

Foto: Bart Knops