Relaas van Michel Vermeiren over het WK in Colombia

Relaas van Michel Vermeiren over het WK in Colombia

Het WK in Colombia zit er helemaal op. Onze belangrijkste missie was ons Elke Vanhoof op de Spelen in Rio krijgen. Ik ben heel blij dat ik hierbij ook mijn steentje heb kunnen bijdragen ; het in het leven roepen van de 3-nationscup, waar onze renners de kans kregen om ,zonder naar de andere kant van de wereld te moeten, de broodnodige UCI-punten te sprokkelen en vooral achter de schermen alles zo vlot mogelijk te laten verlopen voor ons team. Elke heeft haar selectie natuurlijk zelf afgedwongen, samen met een heleboel mensen die achter haar stonden ; in eerste plaats de ouders, maar ook coaches, trainers, verzorger, mechanieker de KBWB, defensie, haar team,… We hopen met zijn allen dat Elke schittert in Rio !

Elke Van Hoof Rio 2016


Ik ben ook fier op de prestatie van onze Belgen, groot en klein. Yentl werd knap 4de in categorie van de 16-jarigen. Voor onze junioren kenden we een WK met ups en downs : Zowel Karo Vertessen, Brett Jacobs als Elias £Verbinnen gingen tegen de grond op. Brett Jacobs en Karo Vertessen moesten de strijd staken en Elias Verbinnen kon zich niet 100 % geven , hoewel hij prima zijn mannetje stond. Marnicq Janssens en Rune Deburghgraeve lieten ook zien dat zij hun selectie meer dan verdienden. Ook Wouter Segers bewees dat hij meer en meer progressie maakt en zich tussen het grote geweld begint te nestelen. Onze jongsten haalden en mooi aantal finaleplaatsen, waarvan twee podiumplaatsen.


Het WK in Colombia was er eentje om in te kaderen. We werden gewaarschuwd dat het land onveilig was, dat we op onze constant op onze hoede moesten zijn… Het tegendeel was echter waar ; wat een schitterend mooi land waar je je thuis voelt , wat een mooie, gastvrije mensen. Ik ga jullie missen en hoop jullie ooit terug te zien !


Vandaag vliegen we terug naar huis. Ik ben enorm blij dat ik de kans gekregen heb om dit mee te maken. Een een dikke merci aan heel ons team, aan mijn collega’s op school die dit mee mogelijk hebben gemaakt, de KBWB en mijn vrouwtje en kids die achter mij staan, wat ben ik blij om jullie overmorgen terug te zien !

Bron – Foto : Michel Vermeiren

Publicatie : Nancy Aerts