Ryan Kamp pakt wereldtitel bij de beloften

Ryan Kamp pakt wereldtitel bij de beloften

Ryan Kamp is de nieuwe wereldkampioen bij de beloften. De Nederlander ging halfkoers solo en stond die voorsprong niet meer af. Kevin Kuhn pakte zilver voor de Nederlander Mees Hendrikx. Het tweede goud voor Nederland al vandaag.

De Fransman Antoine Benoist was de snelste starter. Maar al snel vormde zich een groepje met Benoist, de Nederlanders Kamp en Ronhaar, Kevin Kuhn en Niels Vandeputte.

Na de tweede ronde was het kopgroepje herleid tot de twee Nederlanders, Kuhn en Benoist. Vandeputte volgde op enkele seconden.

Het was een supersnelle koers. Na halfkoers waren Kuhn, Benoist en Kamp de leiders. Maar een ronde later was Mees Hendrikx vooraan komen aansluiten en zat ook Ronhaar daarbij. Drie Nederlanders dus, een Zwitser en een Fransman. Vandeputte volgde op een paar honderd meter.

Het zag er dus naar uit dat die kopgroep streed voor de wereldtitel. Maar Kamp viel aan en pakte meteen een handvol seconden op de rest. Ben Tulett, wereldkampioen was intussen naar de zesde plaats opgeschoven. Niels Vandeputte reed als zevende.

Bij het ingaan van de laatste ronde had Kamp zes seconden voorsprong op Kuhn en twaalf op Benoist. Dan Hendrikx, Ronhaar, Tulett en Vandeputte.

Als de bel voor de laatste ronde weerklinkt, heeft Kamp zijn voorsprong tot 13 seconden verdubbeld op Kuhn. Hendrikx reed solo naar brons, dan Benoist en Ronhaar en als zevende Vandeputte. Tulett was terug gezakt naar de elfde plaats.

De posities blijven onveranderd en Kamp snelde naar de regenboogtrui. Kuhn moest vrede nemen met zilver en Hendrikx met brons.

Uitslag:

  1. Ryan Kamp(Ned) in 47:53
  2. Kevin Kuhn(Zwi)+36
  3. Mees Hendrikx(Ned)+52
  4. Antoine Benoist(Fra) +1:14
  5. Pim Ronhaar(Ned) +1:16
  6. Igor Feijoo Alberte(Spa) +1:32
  7. Niels Vandeputte(Bel) +1:36
  8. Cameron Mason(USA) +1:44
  9. Jelle Camps(Bel) +2:15
  10. Yentl Bekaert(Bel) +2:36

14. Timo Kielich

17. Toon Vandebosch

Timo Kielich kon niet mee vandaag.’ Het lukte vandaag echt niet. Ik kon niet mee. De omstandigheden zaten niet mee voor mij.’