Sanne Cant pakt negende driekleur in Koksijde

Sanne Cant pakt negende driekleur in Koksijde

Sanne Cant heeft er een demonstratie van gemaakt op het BK in Koksijde.  Van in de tweede ronde nam ze afstand van haar concurrenten. Ellen Van Loy pakte het zilver en Loes Sels, de nicht van Sanne, greep het brons na een verbeten strijd met Laura Verdonschot.

Joyce Vanderbeken is het snelst weg met Ellen Van Loy in haar spoor.

Na de eerste ronde reden Sanne Cant en Laura Verdonschot samen over de finish. Loes Sels en Ellen Van Loy waren de dichtste achtervolgers.

In een zandstrook kwam Sanne Cant er beter door en liet Verdonschot achter. Ellen Van Loy ging dan over Verdonschot en nam de tweede plaats in.  Daar achter streden Loes Sels en Kim Van de Steene om de podiumplaats.

Halfkoers nog steeds dezelfde situatie vooraan. Sanne Cant had 18 seconden voorsprong op Ellen Van Loy. Laura Verdonschot in strijd voor het brons, Loes Sels als vierde en Kim Van de Steene als vijfde.

Sanne Cant ging de laatste ronde in met iets meer dan  halve minuut voorsprong op Ellen Van Loy. Laura Verdonschot  werd ingehaald door Loes Sels en zij streden verbeten voor het brons.

Cant reed zegevierend en met de brede glimlach over de aankomst en nam daarna nog uitgebreid de tijd om Ellen Van Loy, Loes Sels en Laura Verdonschot te groeten. In die volgorde reden ze over de streep.

Sanne Cant verklaarde na afloop: ‘Het was een lastige omloop. Op een bepaald moment had ik een gaatje. Ik heb gewoon proberen gefocust door te rijden en zo weinig mogelijk fouten te maken. Mijn tempo was hoog genoeg om elke ronde verder uit te lopen en ik kon me een foutje veroorloven. Ik heb ook heel veel respect voor Ellen Van Loy die toch nog altijd werkt. Voor Loes vind ik het fijn om samen op het podium te staan. Dat zal ze zeker zo gewild hebben.’

Suzanne Verhoeven pakte de titel bij de beloften.

Top tien:

  1. Sanne Cant
  2. Ellen Van Loy
  3. Loes Sels
  4. Laura Verdonschot
  5. Kim Van de Steene

Volledige uitslag:

Foto: Marc Bluys