Sanne Cant pakt zege in Berencross

Sanne Cant pakt zege in Berencross

Bij de vrouwen zegevierde Sanne Cant voor Ellen Van Loy en Loes Sels.

Onder een stralend zonnetje mochten de dames aan hun wedstrijd beginnen in Meulebeke. Sanne Cant was wisselvallig in Amerika maar daar lag ze helemaal niet van wakker. Ze was gebrand op weerwerk. Elle Anderson nam plaats naast de wereldkampioene in de start. Focus bij de start en weg waren ze. Het was Ellen Van Loy, Loes Sels die als eerste over de atletiekpiste heen kwamen met de rest van de dames in achtervolging. Anderson kwam door in het spoor van de wereldkampioene. Maar ook haar teamgenote Van Amerooij ging goed mee. Verdonschot had een zesde positie en kon mooi opschuiven in de slingerbochten. Verdonschot kwam in de kop van de wedstrijd te zitten samen met Loes Sels en Ellen Van Loy. Van Amerooij kwam door in 4e stelling. Ze schoven door het bos met drie leidsters. Van Loy, Sels en Verdonschot. De anderen moesten al een kloofje proberen te dichten. Sanne Cant nam de achtervolging op sleeptouw. Anderson en Van Amerooij goed in hun ritme.

Het was draaien en keren wat terugkeren moeilijk maakten. Iedereen kan hard fietsen maar het tempo van Ellen Van Loy, Loes Sels en Laura Verdonschot lag vrij hoog. Daarachter volgde en duo met Sanne Cant en Alverado. De dames van Milwaukee Alphamotorhomes Cycling team volgden op een zakdoek van dit duo. Halfweg de tweede ronde moest Van Amerooij het tempo lossen bij haar teamgenote. Op de schuine kan kwam Cant met Alverado voorin aansluiten. Anderson bleef hangen op 10 sec.

Aan het wasbord een hapering van Ellen Van Loy waardoor Loes Sels een paar lengtes kon pakken. Maar in de zandbak was dit al vereeuwigd. Alles terug samen. Halfweg de wedstrijd vond Cant de tijd rijp om de wedstrijd voor de eerste maal in handen te nemen. Cant trok door maar de foutenlast van Ellen Van Loy gaf haar enkele meters. Maar weg was ze zeker nog niet. Alles kwam vrij snel terug samen. Dan probeerde Laura Verdonschot om haar weg naar de winst te zoeken maar ook tevergeefs. Sanne Cant moest even passen maar zou later in de ronde terug aansluiten. Het werd een tactisch spel dat gespeeld zou worden in de allerlaatste ronde. Alverado voelde haar tijd gekomen om eens voorin te gaan zitten. Maar dat was maar voor even want Sanne Cant met haar ervaring wist haar moment af te wachten om dan vol door te gaan en de winst in haar kamp te halen. Voor de tweede plaats werd het een strijd tussen Ellen Van Loy en Loes Sels waarbij Ellen Van Loy aan het langste eind trok.

Daguitslag :

  1. Sanne Cant
  2. Ellen Van Loy
  3. Loes Sels
  4. Alverado
  5. Verdonschot
  6. Anderson
  7. Vanderbeken
  8. Witlockx
  9. Bakker
  10. Bellaert

Publicatie : Nancy Aerts