Sanne Cant sluit 2019 af met een overwinning in Bredene

Sanne Cant sluit 2019 af met een overwinning in Bredene

Sanne Cant kan haar jaar 2019 met schoonheid afsluiten. In Bredene wist ze weg te rijden van Anna Kay en Rebecca Fahringen. Dat deed haar deugd om haar tweede overwinning op haar palmares te schrijven.

Nu de Nederlandse selectie niet deelnam aan de wedstrijd in Bredene kon Sanne Cant nog eens uitblinken op het zware parcours in Bredene. Al was haar start niet al te denderend en moest ze in de eerste ronde reeds een achtervolging opzetten. Doch paniekeerde de wereldkampioene niet. Op kracht kon zij het verschil maken op Anna Kay en Rebecca Fahringen.

Samen werkten ze nog de eerste ronde af, maar in een zware modderstrook maakte Cant met haar kracht snel het verschil. Kay won wel met succes de strijd om de tweede plaats tegen de Amerikaanse Rebecca Fahringer.

Het was voor Sanne Cant een mooie opsteker richting het Belgische Kampioenschap toe. Haar seizoen verliep niet zoals ze het zelf heeft gewild maar niet te min is zij zich 100 % aan het voorbereiden op de kampioenschappen. Dat zullen de twee lichtpunten in haar seizoen moeten worden. Maar nu eerst mag zij genieten van haar tweede overwinning van dit seizoen.

Uitslag Ethias Cross in Bredene:

  1. Sanne Cant
  2. Anna Kay (GBr)
  3. Rebecca Fahringer (VS)
  4. Geerte Hoeke (Ned)
  5. Loes Sels