Sanne Cant verslaat Nikki Harris opnieuw in Zonhoven

Sanne Cant verslaat Nikki Harris opnieuw in Zonhoven

 

Sanne Cant heeft de Superprestige Ladies Trophy in Zonhoven gewonnen. De Lilse won  solo voor Nikki Harris en Jolien Verschueren.

Zowel Cant als Harris maakten meermaals kennis met het Zonhovense zand. Eerst viel Harris en daar maakte Cant handig gebruik van. Ze leek op weg naar de zege, maar viel zelf in de voorlaatste ronde. Harris kwam dan opnieuw bij Cant. Maar de Europese-en Belgische kampioene kon toch nog wegrijden van de Telenet-Fidearenster. Jolien Verschueren werd mooi derde achter haar teammaat.

“Helemaal bovenaan de kuil lag het zand echt heel los en dan kan zo’n foutje altijd gebeuren”, verklaarde Cant. “Ik voelde het aankomen en daardoor kon ik nog van de fiets springen. Ik moest echter lopend naar beneden en zo kon Nikki terugkomen. Ik moest dus een nieuw plannetje maken. Ik heb eerst geprobeerd om bergop te demarreren, maar die aanval kon ze nog afslaan. Even later slaagde ik er dan toch in om mezelf weer wat ademruimte te geven. Maar het was echt een heel lastige wedstrijd, met veel loopwerk. Ik voel me steeds beter worden, wat belooft voor het nakende EK in Huijbergen.”

Jolien Verschueren, zaterdag nog winnares in Kruibeke, werd dus net als in Gieten knap derde. “Dat is opnieuw een bewijs van mijn vooruitgang, want deze omloop ligt me niet echt”, zei ze. “Alleen moet ik echt eens werk maken van mijn start. Ik laat me telkens weer iets te makkelijk wegdringen in aanloop naar de eerste bocht. Ik wil niet beweren dat ik Sanne en Nikki anders echt had kunnen bedreigen, maar het verschil zou toch wel wat kleiner zijn geweest.”

Bron: reacties Golazo